Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі оригінально «відзначили» підвищення ціни на газ для населення

Тернопільські противники котелень на торфі знову оригінально відреагували на підвищення ціни на газ. У той час, як по всій Україні люди виходять на акції протесту проти «тарифного геноциду» Уряду, у Тернополі група осіб, серед яких є колишні працівники міської ради, продовжують проводити «перфоменси» проти нового енергетичного проекту, що може зупинити цей «геноцид».

19 жовтня Гройсман заявив, що уряд вирішив підняти ціни на газ для населення з 1 листопада – вартість зросте на 23,5%. Це шокувало абсолютну більшість українців. Арифметичні підрахунки показують, що, аби оплатити «золотий газ», значній частині тернополян доведеться віддати ВСЮ зарплату. Адже нова система нарахування субсидій позбавила цього права більше половини тернополян, які отримували субсидії минулого року. Ситуація у місті дійсно критична. Треба терміново шукати вихід.
Однак такі «побутові» проблеми у Тернополі хвилюють не всіх. Група противників котелень на торфі провела оригінальну акцію під назвою «На пікнік» до мера. В період «осіннього загострення» стають модними оригінальні перформенси. Суть його звелась до розпалювання багаття у бочці для приготування шашлику та торф’яній крихті.
Тобто активісти чомусь протестують проти нової системи опалення великих міст, яка забезпечує 30% економію у порівнянні з газовими котельнями (а після підвищення ціни на газ – економія ще більша). Показово, що боротьба з котельнями на альтернативних джерелах палива йде паралельно з підвищенням ціни на газ. Адже природно, коли один товар або послуга необґрунтовано дорожчає, ми шукаємо більш дешевший варіант. Саме так діє міська влада Тернополя.
З 1 листопада ціна на газ для газопостачальних компаній складе 8.550 гривень за тисячу кубометрів. Саме для того, щоб якось зменшити тарифний тягар на міське Теплокомуненерго й на сімейні бюджети тернополян, реалізується проект котелень на «альтернативі».
Не хотілося б вірити у дивні збіги. Олігархічний уряд, який підвищує ціну на газ та екологічні мотиви, через які зберігають безальтернативність газової монополії в українських містах.
Тарас Жавлій, з акції протесту «Барбекю з мером»

Тернополяни витратили 21 мільйон доларів на нові авто

На Тернопільщині рибні патрулі ловлять браконьєрів