Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

СБУ розповіло про плани Росії протистояти автокефалії

Українська спецслужба викрила російські плани.

У Службі безпеки України очікують інспірованих Росією захоплень культових споруд в Україні з протистоянням вірян і акцій, які згодом мають привести до примусу керівництва України до мирних угод на вигідних Росії умовах.
Про це розповів заступник глави СБУ Віктор Кононенко на брифінгу в середу в Києві, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на “Інтерфакс-Україна”.
“Мета (плану РФ – ІФ) – створити так званий керований хаос. Основними напрямками на сьогодні ми бачимо розпалювання міжконфесійної ворожнечі, яка обумовлена можливістю отримання Україною Томосу, а також організацію заходів активного впливу з метою так званого примусу керівництва України до поступок державі-агрессору та ініціювання мирних переговорів на вигідних їй умовах”, – зазначив він.
За його словами, в першому випадку в СБУ очікують “інспірування захоплень культових споруд однієї з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що надасть можливість у подальшому інспірування силових протистоянь і масових акцій протесту за участю вірян”.
У другому випадку, як зазначив заступник глави СБУ, йдеться про інспірації пікетів, протестів, направлення петицій і звернень до органів державної влади з вимогою відновити мир будь-якою ціною.
“Надалі цей рух має отримати організовану форму, перерости в одночасні акції протесту в різних містах України з подальшим направленням делегацій до столиці і блокуванням органів державної влади. Мета –  примусити керівництво держави до підписання мирних угод на вигідних агресору умовах”, – наголосив він .
Кононенко запевнив, що українська спецслужба ефективно працює із недопущення реалізації цих планів.
Джерело: Цензор

Підприємець віддав “ясновидиці” 160 тисяч і попросив, щоб вона помолилася за його бізнес

У водія автобуса, який потрапив у смертельну аварію в Польщі, виявили психотропні речовини. Серед загиблих був тернополянин