Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кого у Тернополі кличуть на службу в армію та яку пропонують зарплату

26 жовтня у військовій частині відбулася зустріч, на якій розповіли, кого кличуть на військову службу і які можливості вона відкриває для бажаючих вступити до лав частини.


Для цього зібралися тимчасово виконуючий обов’язки командира військової частини А3215 полковник Олександр Машковський та воєнком Тернопільського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник Микола Бойко. Вони зауважили, що частина А3215 є установою, куди може прийти кожен спеціаліст для роботи у різних напрямках, знайти себе і при цьому отримати ряд переваг, які й озвучили під час брифінгу.

– На даний момент у нашої частини є потреба у кухарах, водіях, стрільцях розвідниках, механіках. Найбільша потреба у такій посаді, як командир взводу. Заробітна плата для них розпочинається з 7 тисяч гривень і вище. Хочу сказати, окрім того кожен військовий-контрактник має соціальний пакет: знижки на комунальні послуги, оплату транспорту, одяг, харчування. Якщо хтось має проблеми з житлом, ми можемо допомогти її вирішити. Також ми будуємо гуртожитки на території поблизу частини, – розповідає Терену полковник Олександр Машковський.

Хоча може здатися, що оплата праці військових-контрактників мала, проте це не так, оскільки вони отримують багато видів допомоги. Наприклад, для тих, хто має дітей, їх харчування у школі безкоштовне. Також вони мають знижки на житлово-комунальні послуги, транспорт і забезпечуються одягом.

– Військова служба – це як звичайна робота (якщо частина не виконує завдання на полігоні): приходиш зранку, робиш певні завдання і свої обов’язки, а ввечері повертаєшся додому, – каже підполковник Микола Бойко.

Люди, які хочуть підписати контракт, можуть звертатися у частину чи Військовий Комісаріат, на території якого проживають. Далі вони проходять медичне та психологічне обстеження, бо ж до різних частин є свої вимоги: десь вони жорстокіші. До слова, гендерна політика у військовій частині рівна, тому подати документи на контракт можуть усі віком від 18 до 57 років. Хоча і мінімальний вік 60, проте контракт можна підписати на 3-5 років, саме тому людям має бути менш ніж 60, аби вони змогли підписати хоча б один контракт.

На Тернопільщині вовк забіг на подвір’я та напав на господаря (ФОТО)

Під час дощу у центрі Тернополя горів автомобіль (ВІДЕО)