Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни можуть вирахувати, скільки грошей «дарують» державі

За допомогою безкоштовного анонімного калькулятора на сайті cost.ua тернополяни за декілька секунд зможуть підрахувати, скільки грошей у формі податків у них забирає держава.

Онлайн-калькулятор було створено на основі інформації, отриманої після прийняття держбюджету на 2017 рік та інших законів, пов’язаних із бюджетом. Таким чином, через підвищення мінімальної зарплати збільшиться і сума прибуткового податку та відрахувань. На цю суму також вплинуло підвищення ставки акцизного податку на алкоголь, бензин та тютюнові вироби.

Про це повідомив у Тернополі 21 вересня під час прес-конференції голова правління ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін.

 Чимало людей навіть не усвідомлюють, скільки грошей віддають державі. Коли ми розповідаємо людям, що якщо вони працюють, мають трудовий договір, то витрачають на себе стільки ж, скільки віддають у держбюджет. Саме тому ГО «Центр соціально-економічних досліджень – CASE Україна» створила інструмент – калькулятор, завдяки якому люди можуть підрахувати свої податки. Кожен із вас може скористатися ним анонімно, без реєстрації. Для цього варто на сайті http://cost.ua/calculator/ ввести кількість зароблених за місяць грошей і калькулятор автоматично вирахує – скільки держава у вас забрала грошей та на що було їх витрачено, — наголосив пан Віталій.

Голова правління підмітив, що тернополянам потрібно більше цікавитися, яку частину реального доходу громадянина складають податки та як розподіляються сплачені кошти, адже цим свідомі містяни можуть сприяти подоланню корупції в Україні.

Джерело: “Тернополяни”.

На Тернопільщині продають борошно з хробаками та комахами (ФОТО, ВІДЕО)

Притула використав свій гонорар на лікування дітей на Тернопільщині (ФОТО)