Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Про що говорив і кого страшив на Тернопільщині Володимир Гройсман

24 вересня Прем’єр-міністр побував на розширеному засіданні Асоціації міст України, яке відбувалося у Тернополі.

Голову уряду супроводжували заступник Генадій Зубко, міністр освіти Лілія Гриневич, керівник Укравтодору Славомір Новак та низка заступників міністрів.

Конвертувати реформу

Під час спілкування з мерами в рамках форму«День діалогу з владою» Гройсман розповів у що має бути конвертовані кошти і повноваження на місцях.
«Фундаментальна реформа децентралізації – передачі на місця адміністративних повноважень і фінансових можливостей – буде продовжена, але вимога до місцевого самоврядування – конвертувати переданий ресурс у нову якість життя людей.
Ще кілька років тому, зазвичай, у нас були монологи: центральна влада говорила одне, місця – інше. І вони один одного не чули. Ми побудували нову систему, – сказав Володимир Гройсман. – Перед нами стоїть завдання – побудувати економічно сильну державу. Чи можливо це без сильних громад? Ні. Місцеве самоврядування потрібно стверджувати шляхом зміцнення повноважень, передачі ресурсів і відповідальності. Це три фундаменти, на яких базується місцеве самоврядування».
Глава Уряду наголосив, що сьогодні на центральному рівні запроваджуються фундаментальні зміни – в освіті, медицині, в промисловій політиці, сфері розбудови ділового клімату. І залучення регіонів до цих змін має бути максимальним. Нову якість життя має відчути кожен українець».

Перевірки будівельників
Володимир Гройсман наполягає на проведенні фіскальних перевірок будівельних компаній на предмет сплати податків до бюджетів усіх рівнів, а також чіткого виконання законодавства про працю.
Спілкуючись з міськими головами, Володимир Гройсман наголосив, що сьогодні в будівельній галузі проглядається погана тенденція, коли будуються тисячі квадратних метрів житла, при цьому не будуються об’єкти соціальної інфраструктури – садочки, школи, а також неналежним чином сплачуються податки. Нерідкими є випадки тіньової зайнятості на будівництвах.
«Буде доручення ДФС почати тотальні перевірки забудовників – на предмет сплати податків до бюджетів усіх рівнів», – сказав Володимир Гройсман.

З’єднати міста якісними дорогами

Також Прем’єр-міністр під час візиту у Тернопільську область відвідав ділянку траси М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, яка входить до коридору Go Highway.
«Я обіцяв, що ця дорога буде побудована, і вона побудована. Я пам’ятаю, в якому стані була ця дорога. Я сам 15-20 років тому по ній їздив. Мешканці Тернополя доїжджали до Львова за 3,5 години, тепер сполучення – максимум 1,5 години. Ми з’єднали нарешті Львів та Тернопіль, а далі з’єднаємо Львів – Тернопіль з Чорним морем, а Чорне море – із західним кордоном і з ЄС», – сказав Глава Уряду.
Він наголосив, що наступного року всі роботи будуть продовжені.
«Це частина реалізації нашої стратегії – за 5 років з’єднати всі обласні центри України. Наголошую: українці мають право їздити по добрих дорогах і будуть їздити по якісних дорогах», – зазначив Володимир Гройсман.

На Тернопільщині знайшли повішаним чоловіка, якого підозрювали у вбивстві двох жінок

Жахлива аварія на Тернопільщині: вантажівка збила велосипедиста (ФОТО)