Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Обіцяні бебі-бокси ще не надійшли на Тернопільщину

З 1 вересня породілля мали почати отримувати пакунки малюка – набір потрібних речей при народженні дитини.

Однак наразі  з пологових будинків Тернополя породіль виписують без обіцяних бебі-боксів, повідомляє видання Тернополяни.

Чи отримають вони їх і, якщо так, коли?
З цим питанням молоді тернопільські сім’ї, які знають про урядову програму йдуть до керівництва перинатальних центрів та пологових. Та там, натомість, дають не бебі-бокси, а «папірці» на підпис — заяву на отримання такого пакунка, з якою рекомендують йти в управління соцзахисту.
— На Тернопільщину «пакунки малюка» надійдуть після 10 вересня. Поки ж мaтepям, якi нapoдили нa пoчaткy вepecня, цю соцдопомогу надаватимуть вдома. А вже з середини вересня їх вручатимуть батькам безпосередньо після виписки з пологових будинків, — каже диpeктop oблacнoгo дeпapтaмeнтy coцiaльнoгo зaхиcтy нaceлeння Вaдим Бoяpcький.
Аналогічна ситуація не лише на Тернопільщині, але й по всій країні. Журналісти спробували з’ясувати що ж робити тим, кому наобіцяли багато, а в результаті залишили сам-на-сам з папірцем і питанням «Що далі?». Як з’ясувалося, в управлінні соцстраху не знають що робити із такими заявами, керівництво теж розводить руками, мовляв, бебі-бокси мали б роздавати в пологових.
Тож кореспонденти ТСН звернулися за коментарем до Міністерства соціальної політики. Уповноваженого роз’яснити, коли та де будуть видавати «пакунки малюка», там не знайшли. Відповідь надали письмову. Коли у пологовому немає бебі-боксу, то слід писати заяву до управління соцзахисту, а там сформують одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка”.
Очікувати доведеться до 30 днів. Відповідно до «ПОРЯДОКУ надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”», якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення, на підставі заяви батьків, звертається до обласного структурного підрозділу з питань соціального захисту населення для забезпечення отримувача такою допомогою. Обласний структурний підрозділ з питань соціального захисту населення у свою чергу протягом 14 робочих днів передає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення таку допомогу для її видачі отримувачу допомоги “пакунок малюка”. Тоді місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення протягом трьох робочих днів забезпечує безпосередню видачу такої допомоги.
Як бачимо, не так вже й просто доведеться першим «щасливчикам». Отримати найнеобхідніші речі для новонароджених вони можуть ( у кращому випадку) через місяць.

У тернополян з кранів через день тече “пиво” (ФОТО)

У Тернополі пропав чоловік. Родичі просять допомогти знайти дідуся (ФОТО)