Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині вакцину від сказу для диких тварин скидатимуть з літака

На Тернопільщині  проведуть осінню кампанію пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.  

 Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину буде здійснюватись повітряним методом (літак, гелікоптер).

Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища, повідомили у Держпродспоживслужбі. Спеціально вибраний саме такий варіант: використовуються невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, а всередині – активна вакцина. Розкидатиметься вакцина над територією, де проживають дикі тварини, лише над лісами і полями, чітко визначатиметься смуга, за якою летітиме літак чи гелікоптер, з врахуванням напрямку вітру та епізоотичної ситуації.

До роботи залучено авіаційну техніку – багатоцільові літаки АН-2, де вмонтовано спеціальне обладнання, яке в процесі польоту розкидатиме приманки з вакциною у кількості 20 приманок на 1 кв.км.

Для контролю за якістю через місяць після імунізації буде проведено відстріл лисиць в кількості 2-4 гол. на 100 кв. км площі та відбір проб біоматеріалу (кров та фрагменти нижніх щелеп з зубами) для дослідження на якість імунізації.

Додамо, що категорично заборонено будь-яке інше використання кинутих з літака приманок з вакциною, незважаючи на те, що вона є цілком безпечною.

Тернопільському гурту “СКАЙ” повернули вкрадені інструменти

Як тернопільська блогерка вибирала весільну сукню (ФОТО)