Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Акваріум” з бджолами у кімнаті – панацея від усіх хвороб: чоловік відновив зір сусіду на Тернопільщині (ФОТО)

Пасічник із села Мишковичі, що на Тернопільщині, Богдан Лазута власноруч змайстрував скляний вулик, бажаючи врятувати бджолину сім’ю, але невдовзі з’ясував, що черпає від співжиття із бджолами користь для організму.

“Коли з’явився вулик у хаті, забрав звідти телевізор, комп’ютер, телефон і навіть викрутив лампочку, сон тут найміцніший”, – коментує він.

Вулик-акваріум складається з двох частин. У першій всередині містяться рамки з бджолами. У другій бджоли літають, споживають білковий корм та воду.

“Відколи вулик у кімнаті, відтоді перестав взимку хворіти, вже й забув, що таке застуда. Вже 5 років займаюся пасікою. Відтоді жодного разу не пив пігулок. Якщо навіть щось і болить, лікуюся лише бджолиними укусами та продуктами бджільництва”.

Як повідомляє “TeNews“, спеціально для Богдана художник намалював ікону святих покровителів бджільництва Зосима і Саватія.

“Якось до мене батьки привезли дівчинку з бронхітом, щоб посиділа в кімнаті біля вулика. За кілька візитів недуга відступила”. – Розповідає пасічник. – “А мого односельця була кумедна ситуація: його вжалила бджола під око, через кілька днів приходить до мене просить, щоб я йому допоміг жало пустити. Казав, що після укусу почав краще бачити. Ще кілька разів приходив на “процедури” і зір відновився. Чудодійні укуси бджіл я випробував і на собі. Так болів хребет, що відра води не міг піднести. Пішов я до знайомого, старшого бджоляра Богдана Шуліги, він випустив з десяток бджіл на хребет. Вранці, як прокинувся, наче на світ народився, біль мене більше не турбував.

Укусами бджіл вилікував у знайомої хворі коліна. Роблю також настоянки з прополісу, меду, воскової молі. Взагалі з бджолами проводжу весь сезон під час медозбору. Пасіка, на якій я працюю, налічує майже сотню бджолосімей. Поки дійду від першого вулика до останнього, знову потрібно дивитися до першого…”

У Тернополі загорівся банк (ФОТО)

Поліція оштрафувала п’яного тернополянина з марихуаною (ФОТО)