Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Це може призвести до екологічної катастрофи, — водоканал повідомив про борги

«Тернопільобленерго» може відключити тернопільський водоканал від електропостачання. Причина — борг за спожиту електрику. Тільки за 9-ть місяців 2018 року установа заборгувала 13 мільйонів 700 тисяч гривень.

З 10 вересня електроенергію відключили у двох будівлях водоканалу. Зокрема світло вимкнули в центральному адмінкорпусі та будівлі розрахункової групи.

Про це повідомив директор «Тернопільводоканалу» Володимир Кузьма.

— За дев’ять місяців 2018 року ми заборгували «Тернопільобленерго» 13 мільйонів 700 тисяч гривень. Все це тому, що тариф зріс від 2.41 до 2.91 за кіловат. Тобто ми втрачаємо п’ятдесят копійок на кожному кіловаті. Наше підприємство споживає два мільйоні кіловатів електроенергії на місяць, тому в нас такі величезні борги. Крім того, значну суму за послуги боргують тернополяни. Від вчора, 10 вересня, обленерго без попередження відключили дві наших будівлі від електропостачання. Мають відбутися громадські слухання, щодо розгляду питання, а також ми подали позов до суду. Оскільки, обленерго не має права відключити водоканал повністю, бо відключення водопостачання та каналізації може призвести до екологічної катастрофи, — повідомив директор «Тернопільводоканалу» Володимир Кузьма.

Тим часом “Тернопільводоканал” шукає інші способи погашення боргу і просить тернополян сплатити поточні платежі за воду і водовідведення, а боржників – погасити борг.

Джерело: “Доба”.

У Тернополі за один день спіймали трьох наркоманів (ФОТО)

Туреччина та Єгипет: куди найчастіше їдуть відпочивати мешканці Тернопільщини