Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у військкоматі спіймали хабарника. Головний спеціаліст отримав 1400 доларів

Головний спеціаліст районного військового комісаріату вимагав та отримав 1400 доларів США неправомірної вигоди. Про це повідомили в Управлінні захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України.

У межах кримінального провадження було встановлено, що посадові особи одного з військкоматів організували корупційну «схему» відтермінування призову на строкову військову службу. Серед підстав для відстрочки – непридатність особи до служби.

Працівники Управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України , військової прокуратури Тернопільського гарнізону, слідчого управління Поліція Тернопільської області спільно з обласним управлінням СБУ задокументували факт вимагання головним спеціалістом районного військкомату неправомірної вигоди. За вирішення вищевказаного питання державний службовець «попросив» у громадянки 1400 доларів США.

Сьогодні, 6 вересня, правоохоронці затримали правопорушника в службовому кабінеті, в якому було вилучено 1400 доларів США, одержаних у якості неправомірної вигоди.

На даний час вирішуються питання щодо затримання службової особи у порядку статті 208 КПК України та відсторонення від займаної посади. Окрім того, перевіряється причетність військового комісара вказаного РВК та членів призовної комісії до вчинення даного злочину.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

На Тернопільщині сьогодні зранку трапилась жахлива аварія: загинуло двоє людей (ФОТО)

На Тернопільщині розшукують бабусю, яка пропала ще у серпні (ФОТО)