Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вивіз сміття здорожчає: у Тернополі менш, як за 11000, водії сміттєвозів працювати відмовляються

У Тернополі під час засідання тарифної комісії місцеві перевізники краю заявили про необхідність підвищення тарифів на послугу з вивезення побутових відходів.

Тарифи, які діють сьогодні, є збитковими, – додали перевізники. Таку ситуацію, за їх словами, спричинила необхідність підвищення заробітної плати, суттєве зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, коліс та запасних частин до спецавтомобілів.

Представники підприємств–перевізників озвучили тарифній комісії свої розрахунки. Згідно з ними, тариф на послугу з вивезення побутових відходів потрібно підвищити на 40%. Тобто, із 9 гривень 17 копійок за особу в місяць до 13 гривень 47 копійок.

Збитковість діючих тарифів перевізники мотивують тим, що на зарплатню, яка внесена у дійсну структуру тарифу, ніхто не хоче працювати. Кваліфіковані кадри виїжджають на роботу за кордон. Єдиним фактором, що може затримати працівників, є підвищення заробітної плати.

Як стверджують перевізники, зараз заробітна плата водія сміттєвоза сьогодні становить 5 тисяч 600 гривень, але менш, ніж за 11 тисяч гривень вони відмовляються працювати. Стосовно затрат на паливно-мастильні матеріал, то їхня частка у структурі тарифу становить 56%, відтак кожне коливання ціни на дизпаливо відбивається на роботі підприємства. Якщо врахувати, що у діючому тарифі закладено вартість дизпалива у розмірі 20 гривень за літр, а зараз ціна зросла до 30 гривень за літр, то затрати підприємств на паливо зросло на 50%.

Перевізники запевняють, що для забезпечення якісного вивезення твердих побутових відходів у місті Тернопіль, якнайшвидший перегляд тарифу є необхідним, – повідомляє КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

Джерело: “МедіаТор”.

В Україні випав перший сніг (ФОТОФАКТ)

Жахлива аварія на Тернопільщині: зіткнулись дві автівки, троє людей загинуло (ФОТО)