Тернополяни розповіли, як готуються зустріти серпневі магнітні бурі

Вже 10, 12 і 13 серпня спостерігатимуться перші серпневі магнітні бурі. Загалом, на кінець літа їх прогнозують багато. Чи готуються тернополяни до магнітних бур?
Втома, головний біль, безсоння – ось найпоширеніші симптоми метеозалежності. Вони загострюються у час різких змін погоди.
– Те, що ломить руки-ноги і болить голова – не завжди ГРВІ. Я по собі знаю, – каже тернополянка Валентина Чорна. – Завжди спостерігаю за прогнозами синоптиків, і хоч вони не завжди збуваються, але більш-менш вгадують сильні перепади температур, які дуже впливають на моє здоров’я.Я в цей час намагаюся більше спати, знаходитися в стані спокою і пити заспокійливий чай.
Насправді уникнути впливу магнітної бурі на організм неможливо. Однак є поради, які допоможуть мінімізувати наслідки метеоудару.
У ці дні краще утриматися від фізичних навантажень, не вживати алкоголь, нікотин та каву. Фахівці радять пити більше рідини та не споживати важкої їжі. При нервозності і безсонні можна прийняти трав’яні настої евкаліпта, меліси, валеріани або сік алое.
– Я нічого не роблю. Є та буря чи ні. Коли мене болить голова, то вважаю, що то від магнітної бурі. Ну, можу випити таблетку якусь там, якщо вже сильно болить, – зізнається пенсіонер Василь Михайлечко.
Тим часом, у лабораторії рентгенівської астрономії Сонця повідомляють, що найпотужніші бурі відбудуться над Україною вже наступного тижня. Їх пік припаде на 17 серпня. Тому 16-17 числа – найбільш серйозні, можливі проблеми зі здоров’ям, збої в роботі трансляцій і мобільного зв’язку. 29 серпня – середньої потужності.
Найнебезпечніші такі температурні “гойдалки” для тих, кому за 50. Тому лікарі радять проявляти менше фізичної активності і, за можливості, залишитися вдома.
Світлана Дяченко

Микола Галас

This website uses cookies.