Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цього тижня на Тернопільщині буде спека і гроза?

До тридцяти градусів тепла передбачають метеорологи упродовж цього тижня на Тернопільщині. Також по всій території регіону вдень спостерігатиметься висока ймовірність опадів. Місцями в області пройдуть сильні грози та град.

За словами метеорологів, упродовж доби в області зберігатиметься надзвичайна пожежна небезпека 5-го рівня. Відтак розводити багаття в лісах категорично заборонено.

«На Тернопільщині передбачається надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу. В регіоні спостерігатимуться досить високі температурні показники. Вночі передбачається 10 – 15 градусів тепла, вдень: 24 – 28 градусів вище нуля.

Вдень в області та у Тернополі передбачаються короткочасні дощі, грози та град. Вітер північно-західний вночі 5-10 м/с, вдень – 9-14 м/с, під час опадів можливі шквали 15 – 20 метрів за секунду.», – повідомляє обласний гідрометеоцентр.

За попередніми прогнозами метеорологів, висока пожежна небезпека зберігатиметься в регіоні до кінця тижня. Щодо температурних показників, то вони також залишатимуться високими, пише “ЗЗ”.

На Тернопільщині перекинувся трактор із зерном. 18-річний водій загинув

Куди зник з Тернопільського ставу ще один теплохід?