Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У трагедії в Генуї травмовані двоє українців: який їхній стан

Серед поранених в результаті обвалу мосту Моранді в Генуї є двоє громадян України.

Зараз вони перебувають у місцевій лікарні “Сан Мартін”, повідомило генконсульство України в Мілані на своїй сторінці у Facebook.

У цій трагедії, яка сталася в Італії напередодні, загинули 39 людей.

“Префектура міста Генуя інформувала Генеральне консульство України в Мілані про відсутність громадян України серед загиблих у результаті обвалу мосту Моранді, що стався 14 серпня”, – йдеться у повідомленні.

“Двоє постраждалих громадян України перебувають у лікарні “Сан Мартін”, з якою Генконсульство підтримує постійний зв’язок”, – вказують в українському консульстві.

Низка італійських інтернет-видань, зокрема, “Caserta ReporTV” , Matese News повідомили, що двоє українців, чоловік і жінка, перебували в автомобілі, коли міст обвалився. Авто падало з висоти 80 метрів, воно повністю зруйноване, але молоді люди вижили, їх витягли з-під уламків рятувальники.

Лікарі кажуть, що їхньому життю нічого не загрожує.

Обвал мосту

Обвал мосту стався 14 серпня. Міст був споруджений в 1960-х роках на заході від центру Генуї. Причиною обвалу могло стати ослаблення опорних конструкцій.

Станом на 15 серпня підтверджено 39 загиблих, серед них троє дітей 8-ми, 12-ти і 13-ти років.

Поранені 15 людей, серед яких дев’ять перебувають у тяжкому стані. Чотирьох з них дістали з-під уламків.

У момент обвалення на мосту було понад 30 автомобілів, у тому числі вантажівки.

Рятувальники не припиняють пошук вцілілих під завалами мосту у Генуї, що на півночі Італії.

За повідомленнями, з-під уламків все ще чути голоси тих, хто потрапив у пастку між уламками мосту. Від 4 до 12 людей вважають зниклими безвісти.

На місці катастрофи працюють близько 300 рятувальників з усієї Італії. Їм також допомагають пошукові собаки.

“Ми не втрачаємо надії”, – заявив представник рятувальної команди Еммануель Джиффі агенції AFP. Він також наголосив, що пошукові роботи “не припинятимуться цілодобово, поки не буде порятовано останнього вцілілого”.

Тим часом, сотні людей були евакуйовані через побоювання, що можуть обвалитися інші частини мосту.

Причини катастрофи, що сталася після сильної зливи, залишається не з’ясованими, проте вже лунають закиди щодо безпеки конструкції мосту.

Міністр внутрішніх справ Маттео Салвіні заявив, що винні у руйнуванні мосту будуть притягнуті до відповідальності.

Із якими викликами стикнулися рятувальники?

“Ми продовжуємо пошукову операцію, бо вважаємо, що під завалами залишаються живі люди”, – заявила Reuters речниця поліції Генуї Алессандра Буччі.

Копирайт изображения Reuters

Під час катастрофи на мосту було від 30 до 35 легкових авто і три великі фури.

Одна з опор і ділянка мосту впали на залізничні шляхи, у річку, а також на склад. Згідно із повідомленнями, з тих, хто був у цей момент на землі, ніхто не загинув, але кілька людей отримали поранення.

Марчелло де Анжеліс, який координує роботу рятівників із Червоного Хреста, розповів ВВС, що їхня робота зараз схожа на ту, що її виконують під час землетрусу.

Копирайт изображения EPA
Копирайт изображения EPA

“Існує можливість того, що уламки утворили ніші, які, власне, можуть захистити вцілілих”, – розповів представник Червоного Хреста.

Як упав міст?

Секція мосту завдовжки у близько 200 метрів обвалилася приблизно об 11-30 за місцевим часом. У поліції кажуть, що це супроводжувалося величезною хмарою пилу.

Анонімний свідок, якого цитує італійська агенція Ansa заявив: “Ми почули гучний гуркіт, і спочатку думали, що сильний грім. Ми живемо у 5 км від мосту, але звук був надзвичайно сильним… Ми дуже злякалися… (Після цього) рух містом став абсолютно божевільним, а потім транспорт взагалі паралізувало”.

Руйнування мосту стало “надзвичайною подією на транспортній артерії, яка є важливою не лише для Генуї, але й для всієї країни”, – заявив губернатор Лігурії Джованні Тоті.

“Міст Моранді поєднує три головні порти нашої країни. Ним користуються сотні тисяч людей. Доки (розташовані за мостом – Ред.) приймають левову частку імпорту нашої країни. Це підірвало усю логістичну систему Італії. Ми очікуємо, що реакція уряду буде швидкою”, – також заявив пан Тоті.

Новий італійський уряд обіцяв збільшити видатки на розвиток громадської інфраструктури.

У 2006 році країна витрачала понад 14 млрд євро на утримання доріг. Проте за даними Організації з економічного співробітництва і розвитку, від фінансової кризи 2008 року інвестиції впали до менш, ніж 4 млрд євро на рік.

Джерело: “ББС”.

Трагедія: потяг на смерть збив жінку біля Тернополя

Смертельне зіткнення: на Тернопільщині аварія забрала життя “Баті” бійця батальйону “Збруч” (ФОТО)