Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільському парку знову зріжуть кілька сотень дерев (ФОТО)

У тернопільському парку Національного Відродження триває підготовка до зачистки сухостою. Дерева, призначені на зріз, помітили жовтою та зеленою фарбами.

Навесні комісія, до складу якої входять спеціалісти Держекоінспекції, управління ЖКГ оглянула дерева і склали акт обстеження, відповідно до цих протоколів відбуватиметься зачистка.

– Окрім дерев, які оглянули й призначили на ліквідацію, є ще й торішні, які не встигли зрізати до весни. Таких понад 150. Їх теж зрізатимуть, оскільки триває дія минулорічних протоколів теж. Ну, і ще тих, що позначили цього року є приблизно 350 дерев, – каже завідувачка парку Галина Гладинюк.

Жовтою фарбою позначені сухі дерева, які планували зрізати ще торік, а зеленою – цьогорічні. На разі, у парку тривають роботи по підготовці до відзначення Дня Міста, тому ліквідацію сухостою перенесли на початок вересня.

Серед сухих дерев, які зрізатимуть найбільше ялин та беріз. А також є кілька тополь і горобина. Сохнуть дерева, як пояснює пані Галина, через затяжні засухи, незважаючи на те, що цього року багато дощів, дерева потребують вологішого ґрунту. А ще свою справу роблять хвороби. Саме зараз на стовбурах окремих дерев у парку можна побачити рожевий лишай, який у великій кількості може призвести до засихання.

– На місця зрізаних сухих дерев, ми завжди стараємося висаджувати молодняк. Підбираємо сорти, які підходять для нашого клімату. Останні роки – це катальпи, клени, платани, берези, – пояснила Галина Гладинюк.

На Тернопільщині зіткнулися два мотоцикли і велосипед: водії і пасажири потрапили в лікарню

Чемпіонат світу з водно-моторного спорту в Тернополі відбудеться у новому форматі