Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі щурі заполонили двір, у якому граються діти (ВІДЕО)

Про випадок повідомила мешканка будинку на вулиці Генерала Тарнавського, 3 пані Наталя. За словами жінки щурі бігають у дворі і становлять небезпеку для діток, які там граються.

Це вже не перший випадок у Тернополі. Проте, як каже пані Наталя, щурів підготовують самі мешканці будинків, які викидають з вікон харчі.

– Щодня тут проходить десяток людей з дітьми. Щурі на вікнах, під вікнами. Не можливо дивитися на цю гидоту. Щирі сусіди з верхніх поверхів прикормлюють цю живність. Влада не реагує… допоможіть!!!!!!

http://www.facebook.com/grytsan/videos/pcb.1408250722652882/2134942750087004/?type=3&theater&ifg=1

 

Жінка стурбована, адже ці звірки є переносниками різних інфекційних захворювань, що передаються через слину і кров, вражають нирки, печінку і нервову систему. Якщо не почати лікування вчасно, то можливий летальний результат.

На відео, яке поширила жінка у соціальній мережі, добре видно ходи, які прорили щурі і нори, а отже гризуни живуть у дворі вже довший час.

– Сипали, ультразвуковий відлякувач купили. Ефекту-0. Ці нори потрібно засипати щебенем та бетоном залити. Але ж немає кому, – скаржиться тернополянка.

Щури часто живуть в підвалах багатоквартирних і приватних будинків, під’їздах, кесонах, занедбаних будівлях і на полігонах побутових відходів. Найчастіше об’єктами нападу щурів стають люди, змушені працювати у відповідних місцях. Тому працівники певних професій навіть проходять спеціальний інструктаж, яка пояснювала б, як себе вести при «зустрічі» з гризуном і що робити, якщо щур раптом вкусила.

  1. Зупиняти кровотечу відразу не варто, тому що з першої кров’ю з ранки видаляються віруси і бактерії.
  2. Потім слід промити ранку розчином господарського мила, який готується наступним чином: третина шматка, натертого на тертці, залити 2 склянками теплої кип’яченої води і розмішати. Набрати розчин в грушу і з неї сильним напором бризкати на ранку. Завдяки струмені, мікроби втечуть швидше і ефективніше.
  3. Промиту ранку обробити антисептиком (фурацилін або хлоргексидин).
  4. Краї ранки змастити йодом і накласти пов’язку зі стерильного бинта. Вату використовувати не варто, тому що її волокна пристане до ранки і при видаленні викличуть біль.

Після першої допомоги обов’язково потрібно звернутися до травматолога або хірурга. Лікар огляне місце укусу, при необхідності візьме аналізи і зробить щеплення від сказу або правця.

 

Середмістя Тернополя оновлюють у «лондонському» стилі

У Тернополі невідомий в торгому центрі викрав рюкзак із камери схову (ВІДЕО)