Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни розповіли, як готуються зустріти серпневі магнітні бурі

Вже 10, 12 і 13 серпня спостерігатимуться перші серпневі магнітні бурі. Загалом, на кінець літа їх прогнозують багато. Чи готуються тернополяни до магнітних бур?
Втома, головний біль, безсоння – ось найпоширеніші симптоми метеозалежності. Вони загострюються у час різких змін погоди.
– Те, що ломить руки-ноги і болить голова – не завжди ГРВІ. Я по собі знаю, – каже тернополянка Валентина Чорна. – Завжди спостерігаю за прогнозами синоптиків, і хоч вони не завжди збуваються, але більш-менш вгадують сильні перепади температур, які дуже впливають на моє здоров’я.Я в цей час намагаюся більше спати, знаходитися в стані спокою і пити заспокійливий чай.
Насправді уникнути впливу магнітної бурі на організм неможливо. Однак є поради, які допоможуть мінімізувати наслідки метеоудару.
У ці дні краще утриматися від фізичних навантажень, не вживати алкоголь, нікотин та каву. Фахівці радять пити більше рідини та не споживати важкої їжі. При нервозності і безсонні можна прийняти трав’яні настої евкаліпта, меліси, валеріани або сік алое.
– Я нічого не роблю. Є та буря чи ні. Коли мене болить голова, то вважаю, що то від магнітної бурі. Ну, можу випити таблетку якусь там, якщо вже сильно болить, – зізнається пенсіонер Василь Михайлечко.
Тим часом, у лабораторії рентгенівської астрономії Сонця повідомляють, що найпотужніші бурі відбудуться над Україною вже наступного тижня. Їх пік припаде на 17 серпня. Тому 16-17 числа – найбільш серйозні, можливі проблеми зі здоров’ям, збої в роботі трансляцій і мобільного зв’язку. 29 серпня – середньої потужності.
Найнебезпечніші такі температурні “гойдалки” для тих, кому за 50. Тому лікарі радять проявляти менше фізичної активності і, за можливості, залишитися вдома.
Світлана Дяченко

Після сварки з сином заробітчанка з Тернополя вчинила суїцид?

Неподалік Бережан перекинувся Mitsubishi. Постраждали неповнолітні