Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині зберуться родини загиблих воїнів

5,6,7 серпня вперше на Тернопільщині відбуватиметься Всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців і ветеранів бойових дій «Щоб пам’ятали!». Це паломництво присвячене 1030-літтю Хрещення Русі-України і відбуватиметься у селі Лішня Кременецького району, де торік освятили каплицю-пантеон Героїв АТО.
Проща припадає на празник – Успіння святої праведної Анни. У цей день у Лішнівідбудеться Архієрейська Літургія, яку очолить архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.Після Божественної літургії буде водосвятний молебень і заупокійналітія на братській могилі борців за волю України, котрі загинули у визвольних змаганнях, Другій світовій війні та війні з російським агресором на Донбасі.
Рідні героїв, які загинули за Батьківщину матимуть змогу побути разом, згадати в молитві тих, кого втратили, а також поспілкуватися. Організатори ж підготували для паломників насичену програму, яка окрім духовної частини має й культурну – у перші дні прощі відбудуться екскурсії у Кременецькому й Шумському районах.

 

Тернопіль очищається від незаконних МАФів та тимчасових споруд

У Тернополі вперше за літо запрацював пішохідний фонтан: купалися і діти, й собаки (ФОТО)