Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині діє незвичайний дитячий табір (ФОТО)

Табір, під назвою «GoСamp», діє у Збаражі лише кілька днів, проте вже згуртував навколо вивчення англійської мови десятки дітей. Навчають школярів волонтери з Єгипту і США.

Усе відбувається на базі першої школи. День розпочинається із розминки, потім діти діляться на групи і в ігровій формі вивчають нові слова й правила, закріплюють свої знання на практиці. Проте, як зауважують самі діти, цей табір – не лише навчання, але й спілкування з носіями мови, а також можливість познайомитися з новими людьми.

Одна із умов участі в цьому таборі є спілкування з волонтерами лише англійською мовою. Здобувати навики допомагають різноманітні книжки, які привезли з собою волонтери – загалом 80 посібників для вивчення іноземної мови.

Одна із волонтерок Мирослава Дауні приїхала в Збараж зі США, проте родом сама з України, з Львівщини. Про програму дізналася 2 роки тому.

– Я  приїхала, бо мені було цікаво побачити, як тут діти спілкуються. Хочу навчити їх англійської, бо ця мова стала мені рідною.

Окрім вивчення мови та ігор дітям також проводять цікаві майстер-класи та заняття з йоги.

– Участь у таборах GoCamp – це не мета, а спосіб вивчення мови, завдяки якому діти перебуватимуть у багатокультурному середовищі, навчатимуться працювати в команді, критично мислити та бути толерантними до інших. Учителів залучатимуть до розробки міждисциплінарних програм, які наближують навчання до реального життя, – розповідає голова районної ради Світлана Боднар.

Табори GoCamp ініціювали GoGlobal спільно з Міністерством освіти і науки в Україні. Підтримали проект Адміністрація Президента України, Посольство Сполучених Штатів Америки, Волонтери ООН та низка інших партнерів.

 

Через ремонт дорога з Тернополя у напрямку Збаража стала небезпечною?

Зливи зіпсували велику кількість урожаю на Тернопільщині (ФОТО)