Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Ми кричали: врятуйте наших дітей!”. У страшній аварії в Польщі загинув тернополянин

Українці, які їхали автобусом, що перекинувся у Польщі, дали перші коментарі стосовно ДТП.
Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що частину дороги, де сталася аварія, поляки називають “кривою смерті”: вона різко повертає майже на 90 градусів.

“Аварія сталася саме у найнебезпечнішій частині дороги. Тут стояв символічний хрест. Тепер цей хрест під автобусом. Вони врізалися прямісінько у нього”, – говорить поліцейський Павел Філіпек.

Рятувальні роботи тривали усю ніч.

Усі пасажири були туристами – зі Львова прямували до Відня. Поїздку організовувала фірма Аккорд-тур. До Перемишля вона вже відправила запасний автобус.

“Всі люди почали засинати. І раптом тільки шум, і все, і покотилися. Автобус накрив мою дочку наполовину. Люди рятували хто свої речі, хто своїх… А ми кричали врятуйте наших дітей, бо ми не знаємо, де вони є”, – розповідає свідок події.

Після огляду в шпиталях більшість українців розмістили в місцевих школах та хостелах.

“Я збоку сиділа, я бачила ту всю дорогу. Я бачила той поворот, його було чітко видно, такий дуже закручений. Він поїхав просто рівно і кричав, що він не справляється. Казали, що то гальма відмовили. Я не вірю. Бо до цього ми гальмували і все було добре. Він просто перевищив швидкість і не знав дороги”, – розповіла львів’янка Тетяна Ярумків.

Відомо, що в аварії загинули чоловік з Тернополя і двоє жінок із Києва. Цю інформацію не розголошували, поки не повідомили родичів.

Постраждали 42 особи. Їх обстежують і всіх, хто потребував лише першої допомоги, – виписують. Усі, кого уже відпустили, а це близько десяти людей, виявили бажання повернутися додому, а не продовжувати подорож. Одна доросла людина в критичному стані – потребує дообстеження, також на дообстеженні – одна дитина.

Географія туристів, які потрапили в аварію, дуже різна – це Київщина, Тернопільщина, Одещина, Черкащина. В автобусі були і мешканці Львівщини, вони не постраждали.

За попередньою інформацією, однією з причин аварії було перевищення швидкості. Водія затримали.

Нагадаємо, ввечері 17 серпня в Польщі неподалік від міста Перемишль розбився екскурсійний автобус, що перевозив туристів з України, в тому числі дітей, в Австрію. В результаті трагедії загинули 3 людини, ще 51 особу було госпіталізовано. Серед них – 10 дітей. Всі жертви і постраждалі є громадянами України

У Тернополі водії масово порушують правила (ФОТО)

Кому з жителів Тернопільщини загрожують штрафи?