Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Має бути хтось один» – медики не хотіли забрати постраждалого під час вибуху, бо вже мали пацієнтку?

Стали відомі подробиці вибуху на вулиці Ломоносова у Тернополі, у результаті якого 61-річний чоловік та 34-річна жінка отримали електроопіки. Обох госпіталізували в медичний заклад. Проте спочатку медики забрали лише жінку. Людям аргументували, що «такі правила».

– Вона стояла разом з іншими сусідами, що зібралися на вулиці після того, як стався перший вибух і в усіх погасло світло. Викликали електриків, але один сказав, що вихідний і не поїде, інший був п”яний. Раптово стається другий потужний вибух і дуга пішла саме на цю жінку. Вона спалахнула раптово. Люди як могли гасили вогонь на ній. На виклик швидка приїхала не раніше, ніж у нас вона приїжджає. Забрали одну цю жінку, а чоловіка залишили з обпеченою спиною, бо, як вони сказали, “в машині має бути лише один, викликайте ще одну швидку”. Знаєте, стає страшно жити в країні, де всі стали байдужі, як дерев”яні чурбани (що той РЕМ,що та швидка, – розповіла очевидець Марія Юрків у Фейсбуці.

Співробітники РЕМу відімкнули на ділянці замикання електроенергію. Місце події забезпечено охороною.

Відомості за даним фактом внесено до ЄРДР і кваліфіковано частиною 1 статті 272 ККУ – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого.

Священик з Тернополя заперечив, що йому заплатили за оправдання порушниці

На Тернопільщині організували свято на честь рогатої кози (ФОТО)