Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Куди зник з Тернопільського ставу ще один теплохід?

Один із тернопільських теплоходів так і не курсував озером упродовж літа. Мова йде про «Герой Танцоров», який від минулого року перебуває на ремонті.

Цього року найшвидше з’явився “на рейді” «Капітан Парій», який вийшов на став 8 квітня. Тоді ж  КП “Тернопільелектротранс”, на балансі якого перебувають обидва теплоходи, пообіцяли, що другий теплохід «Герой Танцоров» вийде у плавання «ближче до літа». І от, літо майже завершується, а судно так і не побачило своїх пасажирів.

Торік «Герой Танцоров» перебував на ремонті. Наприкінці жовтня директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх відзвітував, що ремонт завершився і на нього було витрачено 800 тисяч гривень.

– Працюючи над ремонтом теплоходу, ми провели ремонт нижньої палуби і тієї частини, яка йде над водою, а також в межах моторного відсіку. Всі роботи проводили під наглядом спеціалістів, адже йдеться про безпеку перевезень на воді. На теплоході замінили вікна, тому вигляд «Героя Танцорова» значно покращився, – розповідає директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Проте цього року теплохід виявився неготовим до експлуатації. У КП «Тернопільелектротранс» пояснюють тим , що на  теплоході всю весну й літо  здійснюється підготовка до техогляду.

– «Герой Танцоров» не виходив у плавання у звязку з перекваліфікацією і переобладнанням теплохода пр.544 ТК, р. номер 2-000483 на клас +Л0,6 для експлуатації на водоймі Тернопільського ставу річки Серет. Наразі здійснюється підготовка до технічного огляду теплохода «Герой Танцоров» регістру судноплавства України, після чого будуть підприємству видані документи на переобладнання та перекваліфікацію теплохода, що в свою чергу надасть право на його експлуатацію», – пояснили у КП «Тернопільелектротранс».

«Герой Танцоров» збудований ще 1963 року. Останній ремонт судна був проведений у 2017 році, а перед цим у 2006-му. Нині щомісячні витрати на техплохід в середньому становлять 22 тисячі гривень. Чи вийде «Герой Танцоров» у плавання до кінця сезону поки що невідомо.

Світлана Дяченко

Цього тижня на Тернопільщині буде спека і гроза?

Скільки коштує проїзд у тернопільських таксі (ВІДЕО)