Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Київ, Львів і Тернопіль: стало відомо, де будуть навчатися рекордсмени ЗНО

Цього року лише 12 випускників змогли набрати по 200 балів із двох предметів. Більшість із них обрали київські виші. Однак також рекордсмени ЗНО навчатимуться у Львові та Тернополі. 

Тих, хто набрав 200 балів, скаладючи незалежне тестування, — усього 222 у всій Україні, пише газета “Експрес”.

І лише дванадцятьом удалося “взяти” максимум із двох предметів. Цікаво, де вирішили навчатись ці здібні випускники?

* Мілана Волочнюк, 200 балів із хімії, випускниця Вараської ЗОШ №1, Рівненська область:   
— Мій вибір — хімічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, спеціальність “хімія”. Обирати було просто — цей предмет я дуже люблю!   Хочу стати справжнім фахівцем. Була б щасливою, якби колись могла винайти ліки проти важкої хвороби.

* Назар Фортуна, по 200 балів із фізики та математики, випускник Львівського фізико-математичного ліцею: 
— Я обрав КНУ ім. Т. Шевченка, фізичний факультет, спеціальність “фізика та астрономія”. Вагався, бо раніше хотів йти в ІТ-сферу. Проте фізика перемогла. Не так давно я привіз бронзу з Міжнародної олімпіади. Отож вчитиму глибше те, що люблю. Можливо, за цей рік акумулюю ще більше знань та пробуватиму свої сили в університетах Франції, Німеччини чи Англії. Щоправда, там доведеться боротись за грант, адже навчання дуже дороге.

* Мар’яна Лозяк, 200 балів із математики, випускниця Надвірнянського фізико-математичного ліцею, Івано-Франківська область:  
— Я стала студенткою Національного технічного університету “Київський політехнічний інститут”, навчатимуся за спеціальністю “інженерія програмного забезпечення”. Давно мріяла про технічну освіту, а програмування — сучасна і затребувана ланка.    Сподіваюся, що п’ять років навчання закладуть добрий грунт для того, аби в майбутньому добре робити те, що любиш, й отримувати за це належну винагороду.   *

Станіслав Сірко, 200 балів із хімії, випускник Дубровицького НВК “Ліцей-школа”, Рівненська область:  
— Я опановуватиму фах стоматолога у Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського. Всього виш мав 4 державні місця за цією спеціальністю. Мені пощастило: я зайняв третє.  У родині я буду першим медиком.

* Данило Сагайдак, 200 балів із математики, випускник Львівського фізико-математичного ліцею:

— Вступив на бакалаврську програму з комп’ютерних наук в Український католицький університет. Це приватний заклад, проте у них є і стипендійна програма, що покриває частину витрат на навчання, — до прикладу, у перший рік студент сплачує лише 10 відсотків. Аби здобути таку фінансову підтримку, слід пройти відбір, мати високі бали сертифікатів ЗНО.

Андрій Сафонюк, по 200 балів із біології та хімії, випускник Камінь-Каширського НВК №1, Волинська область:  
— Здобуватиму фах лікаря у Національному медичному університеті ім. О. Богомольця. Стати медиком хотів давно, високі бали допомогли вступити на бюджет. Готувався я із репетиторами — бо до того не так добре знав біологію і хімію. Вивчив усе в останній рік, але зауважив, що шкільна програма завданням ЗНО не зовсім відповідає.   У виші вже сам за все відповідатиму, хочу стати крутим фахівцем, рятувати життя, тому старатимусь!

* Павло Ясман, 200 балів із хімії, випускник Української гімназії №1 в Івано-Франківську:  
— Обрав хімічний факультет Київського нацуніверситету. Мене цей предмет цікавив здавна. На жаль, у школі це більше теоретична дисципліна, тому від навчання у закладі вищої освіти я очікую багато практики. Сподіваюся стати хіміком-синтетиком, який створює нові речовини.

* Андрій Шкредко, 200 балів із фізики, випускник Долинського природничо-математичного ліцею:  
— Я вчитимусь в Українському католицькому університеті на спеціальності “системний аналіз”. Мені подобається розробляти різні алгоритми, я знаю, як працюють ІТ-компанії, згодом хочу стати повноцінним учасником цієї сфери.

Політ на літаку та 101 троянда, – оригінальне освідчення тернополянина (ФОТО)

На трасі Тернопіль – Івано-Франківськ ще одне лобове зіткнення. Є потерпілі