На тернопільському ринку подешевшали овочі, які входять до борщевого набору, проте не всі. Окремі, навпаки, стали ще дорожчими.
Столовий буряк найбільше знизився у ціні – аж на 29,3%. Нині купити кілограм головного коренеплоду для українського борщу вартує 12 гривень за кілограм. На 27% здерешевшала й морква. Її у Тернополі можна купити по 22 грн/кг.
Кілограм капусти білокачанної на ринку коштує 10 гривень, а це на 3% менше, ніж у червні-липні.
Лідером в ціні стала цибуля. Її ціна підстрибнула до 13 гривень за кілограм, тобто на 23%. Недешева й картопля – 9 грн/кг (12% більше ніж у липні).
Отже, найбільше подешевшали яловичина, філе курятини, капуста та морква. Проте експерти прогнозують підвищення цін у вересні. Тоді пришвидшиться інфляція. Також почнеться девальвація гривні.