Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Дволикий депутат»: одна рука благословляє будівництво, а інша – заперечує

1 червня 2018 року заступник начальника управління контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру України Тарас Серетний визнав законним будівництво об’єкта за адресоюм.Тернопіль, вул. 15 Квітня. Це той самий об’єкт (майбутня «Вулична академія» – заклад спортивного спрямування), проти будівництва якого зараз виступають окремі політики та громадські активісти.

Будівництво цього об’єкту Серетний «освятив» перебуваючи на посаді заступника начальника управління Держгеокадастру у Тернопільській області. А вже через півтора місяця ця сама особа Тарас Серетний, який також одночасно є і депутатом Тернопільської міської ради, публічно, через свою сторінку у Фейсбуці, закликав заборонити це будівництво і скасувати на нього дозвіл. Не дивуйтесь. На справді для нього це нормальна практика.

Штрихи з біографії Серетного

Тарас Серетний за часів «донецьких» працював головним спеціалістом – юрисконсультом МВ ГУ Держкомземагенства у Тернопільській області. Після Революції Гідності, як і більшість його соратників, уник люстрації і навіть пішов на підвищення по основній роботі. Більше того, він став депутатом міської ради Тернополя від «Радикальної партії Олега Ляшка».
Під час своєї роботи на посаді заступника начальника Держгеокадастру ставав фігурантом кримінального провадження. Однак скандали вдалося «погасити» ще на стадії розслідування.

Справа про будівництво на вул. 15 квітня
Нагадаємо, що опоненти будівництва стверджують, що воно незаконне, що воно ведеться на території парку. Інша сторона стверджує, що  для будівництва академії є всі дозвільні документи і територія об’єкту не перебуває у парку Нацвідродження. Це й визнав у червні своїм рішенням Держгеокадастр за підписом Тараса Серетного.

Тепер же, через два місяці Серетний почав активно «піаритися» на справі будівництва спортивної академії на вул. 15 Квітня. Він подав проект рішення міськради про скасування дозволу на будівництво академії.
Вдумайтеся, два місяці тому він формально визнає будівництво законним, а тепер реєструє Проект рішення про скасування дозволу через незаконність. Безглуздя? Ні! Типова «логіка» багатьох чиновників.

Що чекає на Серетного?
Перший, менш ймовірний варіант. Серетний вчинив злочин і має відповісти перед законом. Подавши Проект рішення про скасування дозволу на будівництво згаданого вище спортивного об’єкту, Серетний визнає, що 1 червня 2018 року він підписав сумнівний акт.
Другий. Більш ймовірний варіант. Серетний просто забув (або захотів забути?) про підписаний Акт. І тепер вирішив здобути політичний капітал, протестуючи проти об’єкту. Тобто права рука «благословила», а ліва «заперечує». Тоді виникає законне питання: що робить на провідній посаді у Держгеокадастрі «дволикий» Серетний. Треба задати питання його начальнику, як такий спеціаліст опинився на своїй посаді?
Таким чином, позиція депутата Серетного дійсно викликає багато питань. Очевидно, для нього не виникає труднощів за два місяці змінити не лише свої політичні погляди, а й ставлення до Закону та законності. Такого борця проти спортивної академії для дітей можна охарактеризувати народною мудрістю: «Ви або хрестик зніміть, або білизну одягніть».
Василь Мельник,Тернополяни

Влада тішиться, що українці  масово їдуть на заробітки?

Представники Вселенського патріарха проігнорували запрошення на свято в Почаївську Лавру