Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На вихідних на Тернопільщині передають +30, в Європі прогнозують до +47

Тридцятиградусну спеку передбачають метеорологи цими вихідними на Тернопільщині.

За прогнозами обласного гідрометеоцентру, четвертого серпня в області обійдеться без опадів, а п’ятого серпня місцями пройдуть короткочасні дощі та грози.

Ясну та спекотну погоду обіцяють цими вихідними на Тернопільщині. Стовпчики термометра підвищуватимуться до тридцяти одного градуса тепла. Остудять спекотну погоду короткочасні дощі та грози, опади передбачають у неділю. «По Тернополю та області 4 серпня передбачається малохмарна погода. Вночі та вранці слабкий туман, вітер західний 5-10 м/с, часом пориви вітру. Стовпчики термометра вночі коливатимуться від 13 до 20 градусів тепла, вдень – 26 – 31 градусів вище нуля. Місцями спостерігатимуться ще вищі температурні показники. 5 серпня в області передбачається мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасні дощі, грози, подекуди град. Вітер південно-західний 7-12 м/с, температура повітря вночі – 14 – 120 градусів тепла, вдень – 25- 30 градусів вищу нуля», – повідомляє обласний гідрометеоцентр.

Метеорологи попереджають: різкі перепади погодних умов можуть негативно позначитися на самопочутті метеозалежних краян. Відтак під час спеки радять пити багато води, а також виключити з раціону харчування продукти, що важко перетравлюються, пише “ЗЗ”.

В найближчі дні у Європі буде дуже спекотна погода. Синоптики очікують, що в Іспанії та Португалії буде до +47 градусів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на ВВС.

Нинішній європейський температурний рекорд +48 градусів за Цельсієм був встановлений в Афінах у липні 1977 року.

В останні дні через збільшенням гарячого повітря з Африки постійно зростає температура в Іспанії та Португалії.

Поточний прогноз для південно-західної Іспанії та південної та південно-східної Португалії обіцяє до +47 градусів за Цельсієм в п’ятницю і в суботу.

Національний рекорд Португалії становить +47.4 градуси, встановлений у 2003 році. Пікова температура в Іспанії у +47.3 градуси була зафіксована в липні минулого року.

Іспанська національна служба погоди оприлюднила попередження, що принаймні до неділі хвиля спеки буде «особливо напруженою і тривалою на південному заході».

Група попередження про погодні умови в Європі, компанія Meteoalarm, вже випустила червоні попередження, які класифікуються як дуже небезпечні та представляють ризик для життя, для більшості південних регіонів Португалії та провінції Бадахос в Іспанії.

Італія також оголосила червоні оповіщення по всьому центру та півночі країни, включаючи туристичні центри, такі як Рим, Флоренція та Венеція.

Метеорологи вважають, що існує ймовірність у 40%, що температура в Афінах досягне +48 градусів і «25-30% шансів, що ми побачимо новий європейський рекорд температури».

Тернопільські військові розповіли, як звільняли Піски від бойовиків (ФОТО)

Ганьба у магазині: через тернополянина біля ринку викликали поліцію (ФОТО)