Охочих поласувати небуденними стравами – немало. Особливо популярними у другій половині дня є варені раки. Аби придбати порцію клешнятого мешканця ріки, тернополяни навіть вишикуються у чергу.
— Раки ми подаємо людям з вареною кукурудзою. А порція цього смаколика коштує 110 гривень. Це – близько 200 грамів, або 4-5 раків. Учора ми продали 10 кг. варених тваринок, а сьогодні на продаж їх пішло більше. Люди охоче підходять до нас, купують порцію і часто підходять знову за іншою, адже кажуть: «Смачно!». Як тільки сідає сонечко, в нас клієнтів чимало, — розповіла продавчиня Анна Олексюк.
Доволі популярною стравою на заході є і мідії та устриці, проте ціни на такий делікатес дещо відлякують відвідувачів. Наприклад, за одну мідію потрібно заплатити понад 70 гривень, а жива устриця коштує 69 гривень.
— Ми продаємо два види устриць – живі та запечені. До них ми даємо вино. Перед тим, як подати живу устрицю, ми відкриваємо її, приправляємо лимоном та вином і тоді страву можна споживати. Запечена устриця подається з сиром «Рокфор», пармезаном та вершковим соусом. А запікається делікатес у духовці 4 хвилини, — розповіла учасниця фестиваль від локації «Файна Мушля» пані Катерина.
Варто зазначити, що найдешевшими серед нестандартних ласощів є равлики. Наприклад, бургунський равлик з сирною начинкою обійдеться гостеві лише у 15 гривень.
Джерело: “Тернополяни”.