Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

280 кілограм риби на трьох спіймали переможці незвичного чемпіонату

На Тернопільщині вперше відбувся Чемпіонат області зі спортивної ловлі коропа. 40 рибалок змагалися за перемогу впродовж трьох днів на водоймі поблизу міста Шумськ.
Участь у чемпіонаті взяли 13 команд з усієї області, по 3 особи в кожній. Організатори наголошують, основне завдання ставили, щоб показати, що від спортивної рибалки теж можна отримати позитив і користь. Адже зловивши і відпустивши рибу, спортсмени таким чином перевіряли чи здорова риба, чи не травмована.
Організатор змагання Вадим Стецюк – чемпіон України з ловлі коропа каже, водойму обрали невипадково, адже для проведення чемпіонату необхідно виконати кілька умов.
– Водойма добре підійшла, бо має площу, на якій зручно розмістити необхідну кількість секторів. А також є певна щільність риби: на 1 гектар води має бути приблизно 1 тонна риби. І в тій водоймі така кількість риби є. Хоча кілька команд під час турніру не спіймали бажаної кількості коропів, – розповів Вадим Стецюк.
Уже після першого дня можна було побачити лідерів рибної гонки. Команда «CARPKORD» впіймала 22 рибини, що на половину більше від своїх суперників – команд «DDSCARP» та «CARPWARRIORS».Успішними були й наступні два дні чемпіонату для «CARPKORD». У підсумку вони й посіли перше місце з результатом 280, 920 кг коропа. Друге місце відповідно «DDSCARP» – 159,059 кг і з невеликим відривом третє місце дісталося «CARPWARRIORS» – 154,880 кг.
Загалом 13 команд за час змагання впіймали 356 рибин вагою 1 188,380 кг, із середньою вагою у 3,34 кг.
Варто відзначити команду «CARPKORD», яка впіймала найбільшу рибу, вагою 13,640 кг.
Переможці отримали грошові винагороди:за І місце 16 000 грн, ІІ-е–12 000 грн і ІІІ місце – 9 000 грн. Гроші для винагород склали із організаційних вкладок, які становили 3 тис грн, а також Чемпіонат мав своїх 9 спонсорів.
Організатори запрошують усіх рибалок області взяти участь в наступному турнірі, який відбудеться у вересні. Він уже триватиме 4-5 днів і буде присвячений ловлі великої риби. Ті коропи, які не відповідатимуть фіксованій вазі залікової риби, не братимуться до уваги. Таким чином, планують встановити рекорд на найбільшого впійманого коропа.

Наталія Червак

Українські оператори покращили 4G у понад 200 населених пунктах

Чи сприятливі умови для переходу на цифрове телебачення на Тернопільщині?