Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Цьогоріч на паломництво у Зарваницю прибудуть понад 100 тисяч прочан

Загальноукраїнська проща у Марійському духовному центрі, що в селі Зарваниця Теребовлянського району цього річ відбудеться 14-15 липня. Залишається менше 2 тижнів, аби підготуватися до прибуття перших вірян.

Наразі там тривають підготовчі роботи, щоб приймати прочан з усієї України та всього світу. Адже їдуть до святині греко-католицького світу паломники практично з усіх континентів. Очікується, що цього року участь у прощі візьмуть до 100 тисяч прочан.
Присвячена вона 1030-літтю Хрещення Русі-України та молитві за мир та цілісність України. Почесними гостями прощі стануть Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, голова Єпископської Конференції Італії Кардинал Гвальтьєро Бассетті, Апостольський Нунцій в Україні Архиєписком Клаудіо Гуджеротті, єпископат та духовенство УГКЦ.
Для паломників, які прибудуть на прощу до Зарваниці, буде організований цілодобовий медичний супровід, поліцейські здійснюватимуть забезпечення громадського порядку, чергуватимуть також надзвичайники. Для тих прочан, які прибудуть до нас із сусідніх областей та прибудуть із-за кордону, буде організовано місця для зупинок на ночівлю.

Оголосили вакансії в Тернопільській області – зарплати вражають

Закон переміг популізм і піар: Проблему оплати садочків для «іногородніх» практично вирішено