Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі відкриють химерну та незрозумілу виставку (фото)

Цієї п’ятниці у «Бункермузі» відкриють виставку українського скульптора Богдана Кухарського «Пошук».

Богдан Кухарський народився у 1984 році у Тернополі. Митець брав участь у виставках та інших мистецький проектах у Вінниці, Львові та Києві.
Майстер експериментує над формою і образом, часто його арт-об’єкти створюються незаплановано, а саме у процесі роботи. Найчастіше – це скульптури з дерева, металу та кераміки. Сам митець зізнається, що головне для нього пошук. Якщо частину робіт можна може ідентифікуватись у асоціаціях із реальним світом, то інші абстрактні, засновані на взаємодії фактур та матеріалів. Майстра цікавлять осмислення геометричних і природніх форм, їхня взаємодія.
– Це роботи, які виникли експериментально, а не в результаті спрямованої дії. Їх можна змінювати і змінювати (що й відбувається), додавати або забирати деталі, нові елементи, перемальовувати. Часто застосовую випадкові чи знайдені матеріали та деталі. Тому посил виставки можна прив’язати до захоплення створення робіт за допомогою пошуку та чистого експерименталізму. Головне в них – пошук, – роздумує Богдан Кухарський.
Це вже не перша виставка львівського скульптура у Тернополі. У 2015 році Богдан Кухарський презентував свої роботи присвячені тематиці Революції Гідності.
Відкриття виставки «Пошук» відбудеться 20 липня о 19 годині. Переглянути роботи Богдана Кухарського у Тернополі можна буде до 3 серпня.
Світлана Дяченко

Щоб дістатися поїздом з Тернополя в Київ доведеться платити більше

Дефіцит хлору в Україні не загрожує повноцінному водопостачанню Тернополя?