Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Трагедія на Тернопільщині: батьки загиблого хлопця домагаються справедливого розслідування

Уже майже два місяці батьки загиблого 20-річного Володимира Солтиса оббивають пороги поліції та прокуратури, домагаючись справедливого розслідування трагедії та покарання винних у смерті їхнього сина.

Сьогодні мати загиблого на теребовлянському аграрному підприємстві «Колос-2» 20-річного Володимира Солтиса із села Плебанівка прийшла до могили сина, щоб помолитися в день його іменин. Пані Люба не плаче на людях, свій невимовний біль обернула у боротьбу за справедливість. Уже майже два важкі місяці батьки Володі оббивають пороги поліції та прокуратури, домагаючись справедливого розслідування трагедії та покарання винних у смерті їхнього сина. Вони пообіцяли собі, що доведуть справу до кінця.

Нещасний випадок стався 8 червня. Добігав до закінчення робочий день, як підрядник покликав Володю, який саме фарбував на об’єкті, щоб допоміг іншим працівникам стелити бляху на металевій доріжці між ангарами. Хлопцеві не сказали, що листи виклали, але не встигли прикріпити. Тільки-но Володя ступив крок, як несподівано перехилився і впав із конструкції. За ним полетів злощасний лист бляхи і… перетяв йому горло. Володя помирав на руках у батька, який теж працював на тому підприємстві…

Пані Люба — волонтерка, одна із засновників благодійного фонду «Чесна Україна». Жінка підтримувала й підтримує багатьох у важкі хвилини, а нині чимало людей разом із нею вболівають за справедливе розслідування загибелі її сина. Разом із чоловіком Романом пані Люба виховала п’ятеро дітей. Днями жінці мають вручити звання «Мати-героїня». Її героїзм передусім у тому, що виховала своїх дітей патріотами, навчила їх шанувати людей та працю, пише “НОВА”.

У перші дні після похорону пані Люба приходила під ворота підприємства «Колос-2», де загинув її син, щоб достукатися до керівництва, щоб донести їм про свою велику втрату. Однак, охорона не впустила потерпілу та її рідних на територію, керівник підприємства тоді перебував за кордоном. У відчаї пані Люба написала на огорожі: «Тут вбивці двох дітей!» Чому двох? Бо торік на тому ж підприємстві після падіння з висоти загинув 21-річний хлопець. Справа досі не розкрита, ніхто не поніс відповідальності. Власником підприємства «Колос-2» є Степан Никеруй, підрядник, який виплачував зарплату Володі Солтису, — Юрій Парамей із Тернополя. На кого безпосередньо працював хлопець та інші працівники наразі встановлює слідство. Відомо лише, що інструктаж з техніки безпеки Володя проходив на підприємстві «Колос-2», вносили його прізвище до журналу реєстрації працівників цього підприємства як різноробочого, водночас його фіксували й у журналах підрядника. Хлопець укладав трудову угоду, утім, вона не була належно оформлена керівництвом.

Після загибелі Володі його рідним почали надходити погрози, невідомі особи всіляко ганьбили покійного у соцмережах, акцентуючи на тому, що це нібито відплата родині Солтисів за те, що вони… допомагають нашим захисникам на Донбасі. Батьки загиблого справді були на Майдані у Києві, а з початком війни взялися за волонтерську працю. Не раз і Володя жертвував зароблені важкою працею гроші на підтримку наших захисників. Про погрози пані Люба повідомила в правоохоронні органи. Проте переслідування не припинилося й досі. Як стверджує жінка, ледь не щовечора неподалік їхнього подвір’я зупиняються невідомі автівки, стоять деякий час, ніби стежать.

— Мабуть, керівництво підприємства «Колос-2» побоюється, що я прийду з черговою акцією, але вже з побратимами та волонтерами, — каже пані Люба. — Якщо буде потрібно, то люди справді піднімуться. На перемовини з керівництвом підприємства не іду. Нехай не думають, що відкупляться! Я ніколи не зраджувала Україні, тим більше не зраджу своєму синові. За смерть моєї дитини та ще одного хлопця мусить відповісти керівництво підприємства! А вина їхня очевидна — хлопці працювали на висоті понад 40 метрів без страхівки, не було необхідного спорядження, яке би гарантувало їм безпеку.

За коментарем з приводу нещастя на підприємстві “Колос-2” «НОВА…» звернулася і до підрядника Юрія Парамея, однак він відмовився спілкуватися з журналістами.

Стали відомі подробиці смерті тернопільського бійця Андрія Стойка (ФОТО)

Після конфлікту з фермерами пасічнику з Тернопільщини спалили вулики