Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські університети непопулярні серед українських вступників?

За даними моніторингу інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, станом на ранок 27 липня жоден з тернопільських вузів не потрапив в топ-30 по кількості заяв від абітурієнтів.

Загалом до навчальних закладів подано більше 1 млн 606 тисяч заяв від вступників.
В тому числі 1 млн 6 тисяч заяв подано абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 клас). Прийом заяв від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання завершено.
Лідерами по кількості заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти, є Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Львівський національний університет імені Івана Франка. Третю сходинку посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.
Четверту та п’яту сходинку посідають Національний університет «Львівська політехніка» та Національний авіаційний університет.
Серед тернопільських вузів найвище у рейтингу серед вступників розташувався ТНЕУ – на 32-му місці. Бажання спробувати свої сили у конкурсі на місця в економічному університеті виявили 6808 абітурієнтів. Педагогічний та медичний університети займають сусідні 48 і 49 місця. Відповідно 5035 і 4066 потенційних абітурієнтів. У технічного університету 89 місце та 2935 абітурієнтів.
Нагадаємо, що 1 серпня стане відомо, хто з вступників вступив на бюджетні місця. Рейтинговий список вступників, які вступають на основі сертифікатів ЗНО на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання буде оприлюднений 1 серпня на сайті Вступ.ОСВІТА.UA.

У Тернополі розкажуть про користь грудного вигодовування

На Тернопільщині зареєстрували ще один випадок дуже небезпечної інфекції