Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянки втікли з готелю у Туреччині, щоб не потрапити у сексуальне рабство

Подробиці діяльності сутенерського угрупування з Тернополя розповів  на прес-конференції начальник відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Буняк.
«У середині лютого ми затримали двоє тернополян, які вербували наших дівчат для роботи в сексіндустрії у Турецькій республіці та Дубаях в Об’єднаних Арабських Еміратах, – розповідає поліцейський. На даний час встановлено шість жертв у цій справі, провадження нами розслідується. Дівчатам пропонували роботу прибиральницями в готелі. Дві дівчини, які були нами встановлені, поїхали в Туреччину, де їх поселили у готель. Там вони провели добу, а потім їм купили білизну і заставили фотографуватися у ній. Вони зрозуміли для чого ці фотографії і на другу добу втекли. За 200 кілометрів, в іншому місті, у них були знайомі. Вони приїхали до них на таксі і забрали з готелю. Ще чотири дівчини, завербовані цією групою, мали летіти в Дубаї. Ми затримали їх в аеропорту Жуляни. Вербувальники за кожну дівчину відправлену у Турецьку республіку отримували по 500 доларів, у Дубаї – по 1000 доларів. Після затримання 15 лютого для них обрали міру запобіжного заходу у вигляді арешту із правом внесення застави по півмільйона. На даний час одного з фігурантів справи випустили під цілодобовий домашній арешт, оскільки він покаявся і надав слідству всю інформацію щодо злочинної діяльності, якою вони займалися: де познайомилися, як розпочинали, як вербували дівчат, яким чином вивозили їх, хто кошти передавав тощо. Інша особа – колишня студентка одного з навчальних закладів міста – перебуває в ізоляторі тимчасового утримання».
Усіх постраждалих осіб було скеровано в у відповідні управління ТОДА, де їм надали допомогу, а також в громадську організацію «Відродження нації».
Джерело: За Збручем

Алкоголь в Україні знову злетить в ціні: коли чекати сюрпризу

Тернопіль накрили страшні хмари та гроза (ФОТО, ВІДЕО)