Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Семеро тернополян виготовляли і продавали амфетамін (ФОТО)

Не один рік за ґратами “світить” сімом жителям Тернополя. Дана група осіб впродовж восьми місяців виготовляла та реалізовувала психотропну речовину, а саме – амфетамін. Покупцями бізнесменів були жителі міста та області.

Організував заробітки раніше судимий тернополянин, 1986 року народження, повідомляють у поліції. В помічники він взяв собі місцевих мешканців. Група облаштувала лабораторію на одному з хуторів Зборівського району в приватній садибі. Спочатку з орендодавцем розраховувалися грошима, а потім почали платити наркотиками, які той реалізовував.

Ресурси для виготовлення амфетаміну, а це понад десять найменувань різних інгредієнтів, група “бізнесменів” замовляла через інтернет. За один раз амфетамінщики виготовляли 300-400 грам небезпечної речовини хорошої якості, кажуть експерти.

Реалізовували товар лише перевіреним та постійним клієнтам. Тим, хто купував велику партію робили знижки – за грам амфетаміну просили 200-300 гривень. Транспорт з амфетамінщиками та товаром затримали десятого січня на під’їзді у Тернопіль.

Усім причетним до незаконних заробітків суд обрав міру запобіжного засобу – тримання під вартою. Проте з можливістю внесення застави. Її сума коливалася від 528 тисяч до 140 тисяч. Лише двоє із затриманих змогли проплатити необхідну суму.

В ході документування даної злочинної групи було виявлено 30 фактів злочинної діяльності. Обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи 30 червня слідчі направили до суду. Тепер доля амфетамінщиків у руках Феміди.

У Тернополі на ринку продають кури з тарганами (ФОТО)

“Я щось не розумію. За що оплачувати?”, – люди шоковані комунальними послугами (ФОТО)