Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Новий тренд: конфісковані автомобілі на бляхах безкоштовно віддають військовим

Конфісковані транспортні засоби на номерах з іноземною реєстрацією, які не змогли продати за три сесії торгів, віддають безкоштовно.

Про це повідомив генеральний директор електронного майданчика СЕТАМ Віктор Вишньов в інтерв’ю 112.ua.

«Митниця затримує їх за порушення, потім йде до суду, який виносить рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє до нас на торги. Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з єврономерами у зв’язку з порушеннями митного режиму, ми готові до збільшення навантаження та організації масових продажів», – сказав він.

«Поки в судах йдуть тільки поодинокі процеси щодо автомобілів, які порушили митний режим. У нас є практика безоплатної передачі автомобіля іншому власнику. У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб», – заявив гендиректор підприємства.

Автомобілі передають установам, які за законом мають на це право.

Зокрема – медичні, соціальні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, державні органи.

«За весь час роботи військовим частинам в АТО передали близько 1 тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше віддають пріоритет військовим. Наші військові часто відчувають брак транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які знаходяться «на передку», у районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують», – каже Вишньов.

Завершується процедура створення Білецької громади

Стало відомо, з якими лікарями найчастіше підписують декларації тернополяни