Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщину їдуть лемки зі всього світу

Цими вихідними на Тернопільщині відбудеться 19-й Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини».
Лемки зі всієї України та зарубіжжя зберуться в урочищі «Бичова», що у Монастириському районі. Організатори підготували програму на три дні –3,4,5 серпня. У перший день відвідувачі зможуть оглянути експозиції у Музеї лемківської культури й побуту. Також на гостей чекає концертна програма та мала ватра ввечері.
У суботу фестиваль продовжить пам’ятна хода та покладання квіті до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченка та пам’ятного знаку депортації у Лемківському селі. З 12 години діятиме містечко народних промислів, де усіх пригощатимуть традиційними стравами лемківської кухні.
О 13 годині розпочнеться офіційне відкриття фестивалю, під час якого звучатиме театралізований літературно-музичний пролог, привітання керівників і представників державних і громадських установ та організацій України, області, району та міста, презентація книжок на лемківську тематику, тематичні конкурси, спортивні ігри та змагання.
О 19.00 відбудеться концерт Національного заслуженого академічного народного хору України імені Григорія Верьовки.
А завершиться день молодіжною забавою.
У неділю учасники фесту візьмуть участь в літургії біля каплички на Ватряному полі. Продовжать програму концерти. О 17 годині фестиваль завершиться.
У заході братимуть участь професійні та аматорські колективи і окремі виконавці з України, Польщі та Словаччини.

Захід України накриє негода: синоптики зробили попередження

У Тернополі розкажуть про користь грудного вигодовування