Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На тернопільському ринку подешевшала картопля

Зважаючи на дощову погоду, врожай картоплі на Тернопільщині цього року дуже багатий. Особливо щедро вродили цього року червоні сорти: «Олівія Рекорд», «Ред Леді» та інші. Серед білої картоплі лідером є сорт «Молодіжний».
Ще минулого місяця 1 кілограм молодої картоплі на ринку вартував 7.77  – 8.00 грн/кг. Нині придбати велику, здорову і смачну картоплю можна вже за 6 гривень. Продавці пояснюють це багатим врожаєм через рясні дощі і тепле повітря.
– Дуже багато картоплі вродило. Вириваю кущ і одразу піввідра маємо. Торік так гарно родили білі сорти, а тепер краще червоні. Я продаю ось, «Ред Леді» – дуже смачна картопля. Віддаю по 6 гривень за кілограм. Люди беруть небагато – по кілограму-два. Навіщо накупляти? Вони завтра прийдуть знову і візьмуть свіжу. А на зиму брати ще рано, – пояснює продавець Василь Голобородько.

Чоловік запевняє, що більше дешевшати молода картопля не буде. Та й сезон її добігає кінця – вже з середини серпня її з ринку витіснять крохмалистіші сорти, які можна заготовляти на зиму. Але зараз багато вживати картоплі Василь Голобородько не радить. Каже, краще зачекати осені, тоді вона не така шкідлива для організму, як влітку.

– Це стосується не лише картоплі, але й усіх сезонних овочей. Все має мати свою міру. Інакше можна добряче потовстішати, – пояснює господар. – Тому краще споживати картоплю не більше 3 разів на тиждень. А восени можна й 4-5 разів. Врожай щедрий – вистачить всім.

Світлана Дяченко

У Тернополі за забруднення ставу – штраф 11 гривень

Що робити, щоб не наразитися на небезпеку під час грози