Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На “Східному” та “БАМі” грузини обікрали квартири

Впродовж двох днів у Тернополі невідомі проникали до помешкань тернополян та виносили з квартир гроші й дорогоцінні прикраси. Трапилися крадіжки 9 та 10 липня. Одна – на мікрорайоні Східний, а інша на БАМі. На місці події працювала слідчо-оперативна група та представники карного розшуку.

За словами заступника начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Степана Яцуха, при попередньому огляді обидвох квартир прослідковувалася схожість. Два житла знаходилися на перших поверхах. До середини проникали, віджавши металопластикові вікна. З осель виносили лише гроші та золото, аби не привертати зайвої уваги.
До першого житла залізли в ніч з дев’ятого на десяте липня, а в інше – у робочий час десятого липня. Ще після першої крадіжки у оперативників з’явилися підозрювані. В поле зору потрапили гастролери  – троє громадян Грузії. Їх почали перевіряти і саме після другої квартирної крадіжки розшуківці затримали іноземців на гарячому.
Як з’ясувалося, усі вони уже притягувалися до відповідальності за аналогічні злочини. Одного з підозрюваних справа перебуває на розгляді в суді Києва. За попередньою інформацією, тріо гастролює обласними центрами у пошуках легкої наживи. До Тернополя вони приїхали 9 липня. Проте попрацювати їм завадили оперативники. Співпрацювати зі слідством затримані відмовляються.
Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому.
Вирішується питання про обрання чоловікам міри запобіжного заходу. Триває слідство.

П’яний тернополянин протаранив стовп (ФОТО)

Як на Тернопільщині знайти роботу (ВІДЕО)