Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За два дні тернополяни віддали шахраям 90 000 гривень

Впродовж двох днів працівники Тернопільського відділу поліції задокументували 3 факти незаконного заволодіння чужим майном шляхом обману. Потерпілі повіривши шахраям допомогли їм без труднощів спустошити свої електронні гаманці.
Місцевий мешканець 1958 року народження повідомив, що виявив відсутність 30 000 гривень з банківських рахунків. Чоловік розповів, що того дня до нього зателефонував «банківський працівник». Він увійшов в довіру до краянина та під приводом розблокування карток дізнався персональні дані за домогою яких зняв круглу суму. Потепілий не повірив своїм очам, коли на його засіб зв’язку прийшло сповіщення про зняття з кредитки 25 тисяч гривень та ще 5 000 з пенсійної.
За аналогічної схемою потерпіло ще двоє жителів обласного центру. 52-річна тернополянка втратила 48 490 гривнь, а ще одна заявниця 9 297 гривень.
Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають жителів та гостів краю, не довіряти невідомим. Запам’ятайте: працівники фінансових установ, ніколи ні за яких обставин не телефонуватимуть своїм клієнтам та не будуть дізнаватись особисту інформацію. Всі дані, якими ви володієте, щодо вашого електронного гаманця є конфіденційною інформацією.

Не повідомляйте, пін-коди від електронних гаманців. Не виконуйте за вказівками злочинців дії з терміналами та банкоматами. Ви самі того не розуміючи, замість отримати, переведете кошти на інші рахунки, які потім зникають безслідно. У шахраїв на меті лише одне, легко збагатитися за ваш рахунок.

Розкрити такий вид злочинів, надзвичайно важко. Якщо ж зрозуміли, що потерпіли від рук пройдисвітів, не зволікайте одразу телефонуйте на лінію «102».

 

У Тернополі з маршрутки на ходу випала людина (ФОТО)

У Тернополі в маршрутках штрафують пасажирів без квитків