Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

До Тернопільщини завітали незвичайні “будинки на колесах”

Учасники акції «Ходотон» – волонтери з України, Канади і Швейцарії відвідали у Чорткові будинки сімейного типу та благодійну організацію «Дім Милосердя».

Акція під назвою «Ходотон», під час якої волонтери подолають 650 км, стартувала у столиці 10 червня. Вони пройшли близько 480 км, минув 41 день пішої ходи. Дорогою команда відвідує інтернатні заклади й будинки сімейного типу, де спілкується з дітьми та ділиться особистим досвідом. Щодня волонтери пішки долають близько 15 км для того, аби привернути увагу до потреб сиріт, необхідності їхнього інтегрування в суспільство, а також реформування даної сфери. Вночі учасники акції сплять у автобусах-кемперах- своєрідних «будинках на колесах» (слідують за ними впродовж усього шляху). Доводиться в екстремальних умовах готувати їжу, прати й митися. Проте атмосфера, що панує між цими людьми — неймовірно позитивна.
– Діяльність нашої організації розпочалася зі збору одягу, товарів дитячого харчування й медикаментів для дитячих будинків. Проте кожна дитина в першу чергу потребує любові, уваги й підтримки. Тож згодом ми заснували щорічні літні й зимові табори, під час яких діти навчаються славних українських традицій, опановують певні життєві навики й знаходять своє місце у житті, — розповіла організатор проекту,канадійка українського походження РусланаВжесневська, яка є президентом й засновником Міжнародного благодійного фонду HelpUsHelpTheChildren (HUHTC) та Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління».
До слова, сама Руслана Вжесневська, будучи матір’ю трьох доньок, свого часу взяла під опіку дівчинку-сироту з України. У складі учасників проекту є також вихідці з числа сиріт, які на власному прикладі демонструють, чого можна досягти у житті й без підтримки з-зовні.
– Я пишаюся тим, що перша генерація дітей-сиріт, якими опікувалися ми, стала вихователями другого покоління. І тепер це друге покоління вже допомагає нам виховувати третє, — підсумовує Руслана Вжесневська.
«Ходотон» приурочений 25-річчю діяльності організації«Міжнародний благодійний фонд «Нове покоління». За весь цей час волонтери зустрілися із понад сотнею тисяч дітей, які теж потребують батьківської ласки й турботи. Завершиться акція 4 серпня у Карпатах проведенням літнього табору для дітей-сиріт.

Готуй сани влітку: громада і мерія спільно готують Тернопіль до зими

Тернопільська «Нива» програла аматорам з Сумщини і вилетіла з Кубку України