Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дефіцит хлору в Україні не загрожує повноцінному водопостачанню Тернополя?

Кілька областей в Україні знаходяться на критичній межі: єдиний в країні виробник хлору припинив свою роботу, а отже в окремих містах вимкнуть водопостачання вже цієї суботи. Яка ж ситуація у Тернополі?

У тернопільському водоканалі запевняють, через свою особливість наша вода не потребує надмірного хлорування, та й запасів хлору більше, ніж достатньо.
– У нашій воді показник хлору не є високим – 0,3, – каже начальник водопровідних насосних станцій «Тернопільводоканалу» Любов Зубчук. – У нашій області артезіанська вода із свердловин, вона у бак-відношенні дуже гарна і у великій дозі хлору потреби немає.
Головна особливість артезіанської води, яку вживають щодня жителі Тернопільщини у тому, що вона знаходиться під високим тиском в тісному просторі, абсолютно позбавленому мікрофлори. Це значить, що згубних мікроорганізмів, нітратів і нітритів у цій воді не міститься. Задля справедливості варто сказати, що забруднити таку воду можна лише під час її видобутку.
– Хлор використовують в тих областях, де беруть більше поверхневу воду. У такій воді більше мікроорганізмів, різних бактерій, тому відповідно потрібна більша кількість хлору, аби то почистити, особливо у літній період. У всіх наших водоканалах, які меншої потужності, хлору в декого вистачить навіть на рік часу. Отож, ніякої паніки не повинно бути, – запевняє заступник начальника управління ЖКГ області Софія Близнюк.
Нині в області працюють 33 водоканали, які мають 286 свердловин. Це сповна дозволяє забезпечити необхідною водою усі райони. Тобто жителям області немає причин для хвилювання. Водопостачання у Тернополі через дефіцит хлору в країні ніхто не припинятиме.
Світлана Дяченко

У Тернополі відкриють химерну та незрозумілу виставку (фото)

У Тернополі скандал: реабілітаційний центр підозрюють у викраденні людей?