Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Два освідчення в коханні, гурти зі всього світу, зйомки кліпу: чим дивує «Файне місто» цьогоріч? (ФОТО)

4 дні Міжнародного фестивалю зібрали у Тернополі понад 15 тисяч відвідувачів не лише з України, але й з-за кордону.

Цього року Фестиваль має нову концепцію. При вході у Файне місто кожен «громадянин» отримує паспорт. Цей документ стає джерелом інформації про виступи артистів, розміщення вулиць і районів, сцен, розклад розваг, конкурсів та свят. Щодо останнього, то святкують тут День Міста, День Конституції та День Файних Людей. Паспорт потрібно зареєструвати у місцевому РАЦСі. У Файному місті діє єдиний законодавчий орган Міністерство Файних Справ. За порядком стежить Патруль Файного Настрою. Якщо у відвідувачів виникають ідеї щодо покращення міста, вони можуть звертатися із пропозиціями і міську Ратушу.

“Файне Місто” розділене на мікрорайони: Main Stage в Старому Місті, Dark Stage в Промзоні, Light Stage в Чайна Тауні. Крім сцен, ключовими локаціями також є Файний Біч (UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони), Централ Парк (амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона), Площа Ринок (хендмейд-ярмарок та вулична їжа), Беверлі-Хілз (платне наметове містечко), Сайлент-Хіл (безкоштовне Наметове Містечко).
Цього року фестиваль став максимально комфортним для людей з обмеженими можливостями. Вхід у Файне місто для інвалідів І та ІІ групи – безкоштовний. У карті відзначено розміщення прорезинених доріжок, а біля сцени розташовані спеціальні підвищення, щоб можна було дивитися концерт.
– «Файне місто» – один з небагатьох українських фестивалів, на якому представлено майже всі напрямки сучасної музики: рок, фолк, поп, денс тощо. До програми відібрано лише кращих виконавців. А загалом ми прагнемо зробити цей фестиваль максимально доступним для людей різних суспільних груп і вікових категорій. Також наше бажання: допомогти гостям відчути себе максимально комфортно. Сподіваємося, що таке відношення переросте у звичку, – каже співорганізатор фестивалю Максим Черкашин.

У перший день Фестивалю на відвідувачів чекав приємний сюрприз – зйомки у кліпі гурту «Карна». Ведучі фестивалю Ігор Панчук та Вікторія Жуковська кажуть, що цього року найкраща сцена. Самі учасники залишають приємні відгуки про організацію.

– А ще цього року буде два освідчення в коханні зі сцени. Люди вирішили поєднати свої долі на фестивалі, – зізнається ведуча Вікторія Жуковська. – Може бути й більше, подивимося. Нас поки що попередили про два.

Нині, в останній день фестивалю, всі очікують на виступ на головній сцені відомого гурту The Rasmus. Також сьогодні на головній сцені звучатимуть пісні гуртів KЗtyvana, Kadnay, Порнофильмы, Тартак, Amaranthe. А після півночі й до ранку відвідувачів розважатимуть відомі діджеїDJ Gudz та Wollys, MC Mikoff, DJ Vovking, Project “Tusse” (DJ Golets, MC Mikoff), EstetIQua Freaks.

Світлана Дяченко
Фото: Ірина Прокопишин

У Тернополі триває музичний фестиваль «Файне місто»

У Тернополі на “Острівці кохання” лунали вибухи (ФОТО)