Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Годували раз на добу: українські заробітчани потрапили у рабство

В таку халепу часто потрапляють заробітчани, які намагаються нелегально влаштуватися на роботу.

Якщо хтось думає, що заробітки в Європі – це лише гідна оплата праці та гарні мови, яких на Батьківщині не знайти, то дуже помиляється. Сучасні реалії показують набагато сумнішу картину. Торгівля людьми та справжнє рабство – ос чим може закінчитися спроба пошуків кращого життя.

Про черговий випадок трудового рабства розповіли у програмі “Особливий погляд” (“5 канал“).

За словами координатора проекту з протидії торгівлі людьми благодійного фонду “Карітас Харків” Ігоря Тридуби, в таку халепу часто потрапляють заробітчани, які в обхід законів, намагаються нелегально влаштуватися на роботу. В такому випадку ніхто ніякої відповідальності за робітників не несе і ризиків тут дуже багато.

“Якщо ви не маєте трудового договору і ви погодилися на одну роботу – за кінцевим результатом ви можете отримати щось інше: у вас вилучають документи, обмежують у доступі до медикаментів, їжі, води, обмежують пересування, зв’язок з оточуючими, з рідними, близькими, – то ми можемо сказати, що це була торгівля людьми, сучасне рабство”, – заявив фахівець.

При цьому, Тридуба наводить приклад, як українець потрапив у Польщі в трудове рабство.

“Молодий хлопець, який перебував у скрутному матеріальному становищі, в газеті знайшов оголошення. Він поїхав до Польщі. Там його зустріли. Привезли на місце роботи. І він жив у жахливих умовах, працював по 12-15 годин на добу. Один раз на день його годували. Забрали в нього документи, телефон, щоб він не міг контактувати з близькими, родичами, щоб не міг поліцію викликати. І це тривало майже місяць. І потім його просто відпустили і сказали: все, ти нам не потрібен більше”, – розповів керівник фонду.

Українці показали інший бік обіцяного “раю”

Подружжя з Києва, яке у пошуках заробітків подалося до Чехії, розповіло про поневіряння під час спроби працевлаштування.

Дивіться: Всі “за” і “проти” роботи в Польщі

Джерело: “Знай”.

Чому 15 тисяч жителів Тернопільщини отримали відмову у субсидії?

Освітній геноцид: Урядова реформа – навчать лише читати і писати