Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому 15 тисяч жителів Тернопільщини отримали відмову у субсидії?

До автоматичного перерахунку, без звернення громадян, на літній період, підлягало понад 76 тисяч заяв-декларацій жителів Тернопільщини. Проте з них 15 тисяч отримали відмову.

Начальник департаменту соціального захисту населення облдерадміністрації Вадим Боярський каже, у кожного свій випадок: хтось придбав майно, яке перевищує суму у 50 тис грн, інші – мають будинок, площа якого більше 120 кв. м для квартири і 200 для індивідуального будинку, тощо.
– Отримує субсидію з травня 73 тисячі громадян – це ті,  які мали перерахунок автоматичний, а також ті, які уже подали нові заяви-декларації, – наголошує Вадим Боярський. – Це менше, ніж в опалювальний період, коли пільгу мали 230 тисяч громадян. Але для літнього періоду така мала кількість отримувачі субсидії є закономірною.
Є й випадки, коли люди самостійно зверталися із заявою, щоб їм не перераховувати субсидію, оскільки вони придбали авто, чи є інші причини не нарахування згідно із новою постановою.
Нині комісія продовжує опрацьовувати нові заяви-декларації, оскільки громадяни подали лишень 23 тисячі заяв. А в департаментів визначили, що таких заяв повинно бути близько 100 тисяч. Це пояснюють тим, що дуже багато жителів області врегульовують питання реєстрації, з’ясовують ситуацію із родичами за кордоном.
– Ці люди врегульовують питання згідно з новою постановою. Є багато сімей де діти були реєстровані окремо від батьків або дружина окрема від чоловіка. Тепер вони виписуються в одну господарку, – пояснив Вадим Боярський. – Позиція департаменту – щоб субсидію отримали ті, хто дійсно цього потребує і кому належить її отримати, хто має потребу в субсидії. А не ті, хто хоче незаконно використати пільгу від держави.
Світлана Дяченко

Люди-банкомати. З яких країн українські заробітчани перераховують додому найбільше грошей

Годували раз на добу: українські заробітчани потрапили у рабство