Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські університети підняли вартість навчання

Триває вступна кампанія 2018 у Тернополі, а також і навчальні заклади в інших областях України. Як тернопільським абітурієнтам обрати виш та скільки коштує навчання?

Порівняно з минулим цьогоріч контракт у вишах подорожчав на 2-4 тис. грн. Традиційно найдорожчий контракт на факультети права, іноземних перекладів, міжнародних відносин, комп’ютерних та інформаційних технологій та журналістики.
У середньому юридична освіта обійдеться від 14 до 25 тис. грн. Найдорожче вона коштує у Харкові у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого – понад 24 тис. грн. Трохи нижче у вузах Чернівців, Львова та Одеси.  У Тернополі –від 14 тис до 24 у ТНЕУ.
Отримати диплом спеціаліста з міжнародних відносин у середньому коштує близько 18 тис. грн. В Острозькій академії та ЛНУ ім. Івана Франка рік навчання коштує 16,9 тис. грн, у ЧНУ ім. Юрія Федьковича – 18,4 тис. грн. У Сумах така освіта обійдеться близько 10 тис. грн, у Хмельницькому – 14 тис. грн, у Дніпрі – 15 тис. грн. У Тернополі – 15-17 тис у ТНЕУ.
Найдешевший диплом журналіста можна отримати у “Львівській політехніці” за 9,5 тис. грн. Найдорожче в Одесі – в ОНУ ім. Івана Мечникова за 18,2 тис. грн. У Тернополі –18,9 тис грн у ТНПУ ім. В. Гнатюка.
Навчання на вчителів у регіональних педагогічних вишах коштуватиме близько 10 тис. грн. У Миколаєві ціни стартують з 6,8 тис. грн.
Вартість навчання на факультетах комп’ютерних та інформаційних технологій коштує більш як 13 тис. грн, на архітектурі та будівництві та транспорті – більше 10 тис. грн.
Освіта в обласних медичних вузах відрізняється від столичних у середньому на кілька тисяч гривень. У ВНМУ ім. Пирогова педіатрія коштує 23 тис. грн, стоматологія – 34 тис. грн. За диплом стоматолога в Одеському національному медичному університеті доведеться заплатити 25 тис. грн, за фармацевта – 16 тис. грн.
У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Я. Горбачевського ціни на 2018 рік відрізняються. Майбутні стоматологи платитимуть у рік навчання 28 тис грн, а фармацевти – 19,2 тис грн.
Світлана Дяченко

Які дитячі майданчики встановлюють біля тернопільських новобудов

У ці хвилини тернополяни спостерігають місячне затемнення (ФОТО)