Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ціну на газ для українців до осені не змінюватимуть

До 1 вересня поточного року українці можуть не хвилюватися стосовно підвищення ціни на газ для населення. Кабінет міністрів України залишив його вартість незмінною.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 липня.

“Наразі тривають переговори з МВФ стосовно приведення ціни на природний газ до рівня імпортного паритету. Тому, з огляду на завершення терміну дії положення (про спецзобов’язання — ред.), виникає необхідність у його продовженні”, — йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Як зазначається, у даному випадку мова йде про продовження дії спеціальних зобов’язань із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго за зниженою ціною.

Постанова Кабміну № 187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і теплокомуненерго діятимуть до 1 квітня 2018 року, пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше — до кінця липня.

Спеціальні зобов’язання полягають в продажу палива для потреб побутових споживачів за ціною, розрахунок якої прив’язано до ринкових середньорічних цін на європейському хабі.

Тернополянка з трьома дітьми три дні не могла вилетіти з Тунісу (ФОТО)

У Тернополі через пішу ходу священнослужителів перекриють дорогу