Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У міськраді знайшли вихід, як захистити Тернопіль від підтоплень

Під час інтенсивних дощів Тернопіль все частіше підтоплює. Каналізаційна система не адаптована до великих обсягів стічних вод, щоб вирішити проблему необхідні мільйони.

Найбільше підтоплює вулиці в низинах. Під час дощів дороги перетворюються на ріки, а двори на величезні калюжі. «Ми бачимо, що твориться в Тернополі під час дощів. Але вплинути на цю ситуацію зараз ми не можемо. Оскільки наш регіон входить у перехідний період глобального потепління. Ми починаємо спостерігати повністю нові погодні умови – це постійні тропічні зливи, буревії, підвищення температури повітря. А колекторна система була збудована ще в часи Радянського Союзу. Тоді були інші погодні умови. Тому вона не адаптована до таких опадів», – каже начальник управління ЖКГ благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський.

Комунальники у Тернополі вже кілька разів бралися відновлювати дренажну систему. Проте щоразу їх зупиняли надто великі витрати, яких не осилить міський бюджет. Відтак вирішуватимуть проблему спільно із забудовниками.

«Міський голова дав завдання розробити проект повної реконструкції діючого колектора. Вже виготовлено проект, він вже пройшов експертизу. Будемо поступово цей колектор розширяти та поглиблювати. Оскільки треба вирішувати проблему в місті, оскільки вона назріває все сильніше і сильніше. Але проблема не тільки в колекторі. Треба поглиблювати річку Серет, а це мільйони…», – додає Олег Соколовський.

Модернізація каналізаційної системи розпланована на роки. Поки тернополянам радять пристосовуватися до життя з періодичними підтопленнями, пише “ЗЗ”.

У Тернополі через пішу ходу священнослужителів перекриють дорогу

Тернопільський гуморист відверто розповів про жінок (ВІДЕО)