Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні тернополяни мають змогу спостерігати унікальне природне явище

Сьогодні о 22:30 тернополяни можуть спостерігати унікальне місячне затемнення. Аж до 2:28 небесне світило над Україною буде червоного кольору.
Понад 100 хвилин супутник Землі палатиме червоним кольором.
За підрахунками вчених, затемнення стане найдовшим у ХХІ ст. В Україні можна буде спостерігати майже за всіма фазами цьогорічного затемнення.
Поруч із Місяцем також можна буде побачити Марс, який наблизиться до Землі.
В Україні місяць почне поступово ховатися за тінню Землі вже о 20:14. Часткове затемнення почнеться в 21:24, а повне – о 22:30. Саме тоді супутник Землі стане червоним. Повністю весь процес закінчиться о 02:28.
27 липня має також статися значно помітніша, на думку науковців, подія: це велике протистояння Марса – коли він наближається до Землі, і відстань між двома планетами досягає менш, ніж 60 млн км. Затемнення можна бачити щороку, а велике протистояння Марса відбувається з інтервалом 15–17 років. І востаннє це було у 2003 році.
Наступні, менш довші за тривалістю місячні затемнення, за даними НАСА США, можна очікувати 21 січня та 16 липня 2019 року, 10 січня, 5 червня і 5 липня 2020 року та 30 листопада 2020 року.

Уряд виділив кошти громадам області на розвиток, зокрема на оплату дошкільної освіти. Щоправда додаткове фінансування не стосується Тернополя

Які дитячі майданчики встановлюють біля тернопільських новобудов