Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Забіг у Тернополі покажуть у прямому ефірі

За трансляцію взялася тернопільська філія Cуспільного.

17 червня канал транслюватиме “Тернопільський півмарафон-2018” з виїзної студії біля драмтеатру.

Півмарафон відбудеться вдруге і є найчисельнішою щорічною спортивною подією в місті. Сотні бігунів з різних міст України та з-за кордону подолають дистанції у 5, 10 та 21 кілометр. Бігтимуть спортсмени набережною та навколо ставу. Окрім дорослих бігунів, участь у спортивному дійстві візьмуть і дітлахи. Минулого року Суспільне долучилося до благодійних забігів, а цього року колектив Тернопільської філії вирішив транслювати спортивне дійство та тримати в курсі подій всіх вболівальників.

Виїзну студію, звідки відбуватиметься трансляція, розгорнуть поблизу драматичного театру. Там протягом спортивного дійства повідомлятимуть глядачам та слухачам обласного радіо оперативну інформацію, розмовлятимуть з гостями – переможцями забігів, тренерами, організаторами, медиками й волонтерами.

“Почалося все з того, що ведучий ранкового шоу Юрій Матевощук погодився бути голосом та обличчям “Тернопільського півмарафону-2018″ – він вестиме спортивне дійство. Ми поспілкувались з організаторами і обговорили умови інформаційного партнерства, подумали, що непогано поставити б там нашу фотозону. Але поки розмірковували, то запалились ідеєю взагалі зробити виїзну студію та вийти в ефір просто звідти. Такого ми ще ніколи не робили, тож треба було детально все спланувати, протестувати техніку, написати сценарний план. До втілення ідеї приєднались представники кількох відділів, головний інженер вийшов на роботу попри свою відпустку та випробовував технічні можливості. Ми зрозуміли, що зможемо, тож зараз готуємось до насиченого недільного ефіру”, – коментує продюсерка філії Зоряна Биндас.

Трансляцію можна буде побачити на сторінці у Facebook, а також почути в ефірі обласного радіо. Трансляція розпочнеться о 9:00, а завершиться о 13:30, на обласному радіо ефір буде тривати з 12:10 до 13:00.

За словами продюсерки радіо Ірини Ситай, робота виїзної студії на півмарафоні – це своєрідне продовження спортивних традицій. “В нас є проект “Файний ранок”, там ми щочетверга говоримо на спортивні теми, тому про марафонський біг в наших ефірах було сказано дуже багато, ми вели цю тему від початку року. У нас у гостях було багато бігунів, усі вони яскраві особистості та мотивують інших. Ми вирішили долучитись до проекту, бо це продовження спортивної тематики, якою ми займаємось. Виїзна студія – це новий виклик, нова форма роботи, тому ми – за”, – говорить Ірина Ситай.

Журналісти Суспільного покажуть старт забігів, фініш, розкажуть, хто прибіжить першими, поспілкуються з бігунами, вболівальниками, а також повідомлятимуть оперативну інформацію про деталі спортивного дійства. У першій частині трансляції з гостями спілкуватимуться журналістки Світлана Шумна та Ірина Прокопишин.

“Сотні учасників із різних областей України щороку на власному прикладі демонструють силу духу і те, що немає нічого неможливого. У ефірах “Файного ранку” ми часто наголошуємо глядачам про важливість активного способу життя. Але вирішили не тільки говорити, а наочно показати та долучитися до такої масштабної спортивної події як “Тернопільський півмарафон-2018″. Ми покажемо, що спорт – це круто”, – зазначає Ірина Прокопишин.

“Телебачення вийшло зі студій, камери мають бути там, де вирує життя, тому ми намагаємось надолужувати та підлаштовуватися під вимоги сучасності. Наші новинарі, для прикладу, вийшли на вулиці та стрімлять з місця події. Зараз журналіст вже не може собі дозволити повідомляти про подію наступного дня чи пізніше, важливо передавати інформацію з “вже” на “вже”, тому формат роботи виїзної студії повністю виправданий. Це буде перша спроба, але, сподіваюсь, згодом вона перетвориться у звичний формат роботи”, – додає Зоряна Биндас.

На Тернопільщині Гройсман зустрівся з великими і дрібними фермерами

У Тернополі депутати вимагають заборонити продаж трусів на ринках у свята