Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На скільки зросте прожитковий мінімум з 1 липня?

Працівники Тернопільській ОДПІ повідомляють про те, що з 1 липня зміняться показники прожиткового мінімуму для різних категорій населення.

Саме за цими показниками визначають розміри соціальних виплат, пільг та мінімальних пенсій. З 1 липня розмір прожиткового мінімуму на одну особу складатиме 1777 гривень на місяць, а це на 77 гривень більше, ніж у першому півріччі.
Для дітей віком до 6 років – 1559 грн; віком від 6 до 18 років – 1944 грн; для працездатних осіб – 1841 грн; для осіб, які втратили працездатність – 1435 грн.
Мінімальна заробітна плата, з початку року, складає у місячному розмірі – 3723 грн, у погодинному – 22,41. Станом на 1 липня цього року мінімальна зарплата не змінюється.
Наступне збільшення прожиткового мінімуму відбудеться у 1 грудня цього року. Тоді на одну особу він становитиме уже 1853 гривні.
У Тернопільській ОДПІ нагадують, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання й фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці.

Одеситка розповіла шокуючу історію про паломництво до Почаївської Лаври

«Креатор-Буд» вже зводить ЖК «Панорама», де буде розміщуватись реабілітаційний центр для АТОвців